2016. júl 22.

Pompás Napok - SODRÁS

írta: Kormos Rebeka
Pompás Napok -  SODRÁS

A sodrást párban a leghatékonyabb végezni, két eltérő színű vagy akár több fonallal. Egymással szemben állva, a fonal hosszának megfelelően szembe fordulva, magunktól elfelé kezdünk el sodorni.

Fejlesztő hatás
Itt már is előkerül a testséma, a kooperáció, a téri érzékelés és a finommotorika, így bátran állíthatjuk FEJLESZTŐ HATÁSÚ ez a feladat.
Addig sodorgatunk így, amíg egészen feszessé válik a fonal. 

Tapasztalat
A gyerekek zöme figyelmetlenségből elengedi a sodort fonalat, így néha 2-szer, 3-szor is nekiállhatunk a folyamatnak, de ez a koncentrációt, összpontosítást és felelősségérzetet is építi a lurkókban.

Folyt. köv.
A megfeszült fonal két végét párosítjuk, ekkor a fonal felugrik és pörögni kezd. Ezt a gyerekek fentről-le kiigazítják, közben újabb TAPASZTALATOK érik őket az anyag viselkedés, a fizika területeiről, méghozzá érzékszervi szinten.

Csomó a végén
"Elkészült!" - ujjonganak a gyerekek. Csomót kötünk a végére és bizony csodás mintázatú sodrás kapunk. Ezt karkötőnek, kulcstartónak, tarisznya pántnak is lehet használni. Mi legtöbbször a fonalkutyáinkat szoktuk pórázra kötni .

Szeretem feladat
AZ a feladat a világ egyik legegyszerűbb gyakorlata, amit gyerekcsoportoknál, de akár otthon is végezhetünk, kisebb és nagyobb ötleteket valósíthatunk meg belőle. Ha gyors megoldásra van szükség arra is jó, ha valami szépre van szükség arra is jó, ha önálló feladatmegoldást szeretnénk gyakoroltatni arra is jó.

Próbáljátok ki!

logo.jpg

 

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

 

Szólj hozzá

játék kísérlet szülő kézműves gyerekek iskola fejlesztés ötlet óvoda tapasztalat kooperáció ritmus tapasztalás óvodás pedagógus önfegyelem gyermekjáték önállóság ovis önkontroll önuralom kézműveskedés koordináció testséma finommotorika otthoni fejlesztés iskolaelőkészítő ovis foglalkozás párválasztó játék kisikolás otthoni játék észlelés fejlesztés csoportos együttműködés fizikai tapsztalatszerzés empirikus tudás tapasztalati tudás fejlesztő gyakorlat ujj erősítő figyelem játék ügyes ujjak