2017. okt 02.

Partnereink

írta: Kormos Rebeka
Partnereink

logo_final_1.jpg

A Lippogó fő küldetése, hogy gyakorlatorientált akkreditált képzéseivel támogassa a pedagógusokat a magyar néptáncok és népi játékok megtanításában. Hisszük, hogy táncaink, játékaink alapvető szerepet töltenek be gyermekeink testi és lelki fejlődésében.

Mind a felnőtt-, mind a gyermekoktatás területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező oktatóink - Dr. Sándor Ildikó a Magyar Táncművészeti Egyetem docense és Kovács Henrik a Magyar Táncművészeti Egyetem adjunktusa - képzéseinken kiemelt figyelmet fordítanak a megfelelően hatékony elméleti és gyakorlati tudás átadására. A Lippogó saját fejlesztésű módszertani segédanyagokkal támogatja a pedagógus kollégákat.

Elhivatottan munkálkodunk annak érdekében, hogy a magyar tánc és játék kultúra betöltse eredeti funkcióját. Vagyis segítse a társadalmat és tagjait a

  • mindennapi feszültségek oldásában,
  • az egyéni és közösségi harmónia megtalálásában,
  • testi és lelki fejlődésben,
  • gyermekeink értékekkel teli felnevelésében!

let_s_have_coffee_masolata.jpg

www.lippogo.hu 

 

 

heted7hatvan_logo.png

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál 
A rendezvény a Galgamenti Művészek Egyesülete és a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület közös szervezésében, a Hagyományok Háza szakmai támogatásával jön létre.
Célja a a Kárpát medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása.
A közreműködő mesemondók, népművészek, kézművesek, tudományos munkatársak és kutatók elkötelezett hívei mesei szövegfolkór terjesztésének, amelyek létjogosultságot nyernek a különböző kulturális, társadalmi csoportokban.
2018-ban Népmesefesztivál június 7-10. között lesz. Gyertek el velünk!

www.nepmesefesztival.hu

 

 

let_s_have_coffee_masolata_1.jpg
Gyermekek nyelvén értő, érző, a mesék világában jártas, szenvedéllyel játszó fel-nőttek vagyunk. Mesélünk felnőtteknek és gyermekeknek, bábokat, díszletet készítünk, darabokat írunk, bábozunk, alkotunk, tesszük, amit éppen kell, színházat csinálunk. Élőszavas mesét viszünk a gyermekek mindennapjaiba, mert hisszük, hogy a gyermeki léleknek a mesére, játékra olyan nagy szüksége van, akárcsak a táplálékra. A bábjátékban életre kelnek a mesehősök ez olyan varázslat a gyermekek számára, amelyben a játék és a mese összekapcsolódik. Előadásaink főként az óvodás és kisiskolás közönségnek szólnak, nemcsak szórakoztatóak és látványosak, hanem – pedagógus múltunkból adódóan- korosztályra szabottak. Ismerjük a gyermekek igényeit, figyelmük és türelmük határait. Van tapasztalatunk óvoda és drámapedagógusként, gyermek bábtáborok szervezésében, táboroztatásban. Játszunk óvodában, iskolában, szabadban, mesélünk gyerekeknek, felnőtteknek, néha csak úgy (bábtalanul), ahogyan a régi mesemondók tették. 

meselato.blog.hu

Szólj hozzá

lippogó Kovács Henrik Meselátó Bábtársulat Kárpáti Szilvia Mihály Viktória Sándor Ildikó Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál Galgamenti Művészek Egyesülete Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület