2016. okt 09.

Mikor kezdődik az irodalmi nevelés?

írta: Kormos Rebeka
Mikor kezdődik az irodalmi nevelés?

november.jpgOlvasóvá nevelni egy gyermeket vagy gyerekcsoportot hosszú távon elérhető cél.
Az első, kézbe vett lapozókönyvtől, az első önállóan elolvasott regényig mégis sok vidám pillanatban lehet részünk szülőként, nevelőként a gyerekek mellett.

Bejegyzéseink fő üzenete, hogy élményeken keresztül juttassuk tudáshoz a gyerekeket és a több irányú megerősítés eszközeit használva komplexen gondolkozzunk egy-egy nevelési területről.

A mondókák, gyerekdalok, lovagoltatók meghatározó szerepet játszanak a gyermeki önkifejezés kibontakoztatásában. Az anyanyelv közegén át elősegíthetjük a kicsik önismeretét, az emberi kapcsolatok megértését. A mesék gondolati síkon teszik megismerhetővé az emberi életfordulók jelentőségét, az azokkal járó veszélyekkel, félelmekkel és lehetőségekkel kapcsolatos érzéseket.

Az irodalom szorosan összefügg a nyelvvel, nyelvhasználattal, nyelviséggel. (Forrás: Wikipédia) A könyv lehet az a kapu, amin keresztül térben és időben elkalandozhatunk és egyben eszköz a belső képalkotás képességének fejlesztésében.

Most egy játékra invitálunk Bennetek, hogy kedvenc óvodai csoportotok vagy alsós osztályotok számára 100.000 Ft értékű ajándékcsomagot nyerjetek, amelyben a gyerekek élményt és a könyvet kaphatnak.
A programban a Kultúrgyerek, internetes könyvesbolt a társunk. Ők 50.000 Ft-os könyvcsomaggal lepik meg a gyerekeket, míg mi, a Pompás Napok csapata egy, szintén 50.000 Ft értékű karácsonyi mese és játék élménnyel tesszük emlékezetessé a téli szünet előtti napokat.

14650219_683954315115496_8648223055519089376_n.jpg
Nyerj Pompás Napok élményt és Kultúrgyerek könyvcsomagot legkedvesebb ovis csoportodnak vagy alsós osztályodnak karácsonyra! A győztes gyerekek összesen 100.000 forint értékű ajándékot kapnak: egy hagyományőrző játék-mese programot, rengeteg ajándék könyvvel.
A pormóció október 10-től november 10-ig tart. A nyertes csoportot/osztályt november 15-ig értesítjük az eredményről, a nyeremény pedig december 19-21. között váltható be, közös egyeztetés alapján.
Mit kell tenned, hogy segítsd a hozzád legközelebb álló ovis csoportot vagy alsós osztályt? Nincs más dolgod, mint lájkolni a Pompás Napok oldalát és a Kultúrgyerek oldalát (külön-külön mindkettőt) itt a facebook-on, és a plakát alá vagy az eseményhez elküldeni, hogy kinek ajánlanád a nyereményt. Fontos, hogy jelöld meg pontosan az intézményt, azon belül pedig a csoportot vagy osztályt.

Duplázd meg nyerési esélyeidet kedvenc meséről készült rajzzal! Várjuk osztályok rajzait és az egyéni alkotásokat is az info@kulturgyerek.hu címre november 10-ig.

logo.jpgKövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

 

Szólj hozzá

fantázia érzelmek élettapasztalat életfeladat korai fejlesztés érzelmek kifejezése olvasóvá nevelés gyerek mondóka egyszerűbb gyerekkor élménypedagógia figyelem játék én élmény eljátszós mondóka anyanyelvi nevelés belső képalkotás irodalmi nevelés könyv szeretet