2020. már 04.

4+1 huszáros népmese és még 4 témába vágó cikk

írta: Kormos Rebeka
4+1 huszáros népmese és még 4 témába vágó cikk

Egyszerűen csak szeretni lehet azokat a népmeséket, amelyek főhősei a huszárok és obsitosok.
A március 15. megemlékezések körüli napokban jól jönnek ezek a történetek, mert hol humorral, hol józansággal mutatnak rá a huszárok és katonák külső vagy épp belő tulajdonságaira. A téma így a legkisebbekhez is közel hozható. 

huszar_porcelan_galeriasavaria_hu.jpgForrás: www.galeriasavaria.hu

Mi imádjuk ezt a témát, mert minden korosztállyal változatosan feldolgozható, megélhető. Gyakran még a felnőttek számára is új információt hordoznak ezek a történetek:

A témáról több cikket is írtunk már:

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a témában megjelent elektronikus kiadványunkat is, amely 1.500 Ft-ért megrendelhető webshopunkban, néhány kattintás után azonnal letölthető.

huszar_ebook_nagy.jpg

Pompás Napok Oktatási felületén segítséget találtok az élőszavas mesemondás, a népmese-foglalkozások és a népi játékok terén is. Ezeken a képzéseken olyan módszertani megközelítést ismerhettek meg, amelyekkel akár a március 15. alkalmakat is élményszerűvé tehetitek. 

nepmese_foglalkozas_pompasnapok_sensei_hu.JPG

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

logo.jpg

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Szólj hozzá

ünnepek mese március 15 március 15. katona katonák obsitos mesék márciusi huszár népmesék huszárok huszáros A medve és a huszár Az ember a legerősebb Az obsitos Az obsitos és az okos lány obsitosok népmese-feldolgozás Hogyan lett lova a huszárnak?