2022. ápr 25.

Pompás Mesés Óvoda lett a Pátyolgató Óvoda

írta: Zsótér Boglárka
Pompás Mesés Óvoda lett a Pátyolgató Óvoda

Közhírré tétetik!

 

Újabb Pompás Mesés Óvodát avattunk Pátyon. Rendkívüli boldogság, hogy egy olyan óvoda kaphatta meg a címet, ahol kedves ismerősünk, barátunk, kollégánk, Stefanné Rokaly Elvira mint Pompás Mesés Nagykövet tevékenykedik. Biztosak vagyunk benne, hogy a Pátyolgató Óvodában minden nap egy igazi, pompás mesés nap.

 img-7883.jpg

Köszönjük Elvirának és Demény Erika intézményvezetőnek, hogy meghívtak magukhoz, így egy pompás napot tölthettünk a Pátyolgató Óvodában dolgozó kollégákkal. Játszottunk, táncoltunk, meséltünk. A képzés végén pedig átadtuk a Pompás Mesés Óvoda címet.

img-7874_1.jpg

Az ünnepléshez Pompás torta is dukált, amit ezúton is köszönünk, a sok-sok ajándékkal együtt. Kívánjuk a Pátyolgató Óvoda minden dolgozójának, hogy legyen sok-sok pompás mesés napjuk!

img-7885_1.jpg

Szeretettel osztjuk meg az óvoda bemutatkozását:

Óvodánk az idén 110 éves. A Pátyolgató Óvoda elnevezést 20 éve használjuk, mely tükrözi településünk nevét és a gyermekekhez való viszonyulásunkat. A kezdetektől napjainkig 13 csoportos nagy intézménnyé bővült, amely 4 telephelyen már több mint 300 gyermeket tud fogadni. De akár ódon falak között, akár modern épületben nevelgettük, pátyolgattuk a kicsiket, ehhez mindig méltó eszköz volt a mese, a zene, és a mozgáslehetőség. Ezen kívül fontosnak tartjuk továbbadni környezetünk megismerését, értékeinek megóvását és törekszünk a családok bevonására.

4-5 évvel ezelőtt kiemelt feladatként fordultunk a népmesék felé. A pandémiás időszakokban is a mese volt az alapvető kapcsolódási pontunk a gyermekek, családok és az óvoda között. Gyermeknapra az általunk eljátszott Aranyszőrű bárány című mesét küldtük el a gyerekeknek. Következő nevelési évünknek már népmesei kerete volt, A kiskakas gyémánt félkrajcárja. Ezzel indítottunk a Népmese napján, és ezzel zártuk Gyereknapon mesés állomásokkal, és szintén saját felvételű filmmel. Idén a Csillagszemű juhász ad keretet évünknek, jövőre pedig a Macskacicó. Ez utóbbi az egy hete tartott intézményi továbbképzésünk élményeinek köszönhető. Hiszen közben rátaláltunk a Pompás napok módszertanára, ami a népmesékből kiindulva ötvözi a népi kultúrát, ezáltal színesíti az óvodák az irodalmi foglalkozásait.  Az egyéni online képzések elvégzése mellett, most jelenléti nevelőtestületi Pompás képzésben is részesülhettünk.

Hisszük, hogy a hagyományok, és népi kultúránk értékei szépen megférnek a gyermekközpontúsággal, a jelen korban oly fontos fenntarthatóságra törekvéssel, az újrahasznosítás nyújtotta kreativitással, a tapasztalat útján szerzett ismeretek beépülésével. és a sokoldalú mozgáslehetőség biztosításával.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

pedagógus továbbképzés pompás napok pompás óvoda pompás mesés óvoda pátyolgató óvoda pátyolgató pátyi óvoda