2016. júl 29.

Rongyi Gyöngyi - az ökotudatos gyerekjáték

írta: Kormos Rebeka
Rongyi Gyöngyi - az ökotudatos gyerekjáték

Ennyi kell hozzá...

lagzi_445.jpg

1. lépés

lagzi_448.jpg

2. lépés

lagzi_457.jpg

3. lépés

lagzi_463.jpg

4. lépés

lagzi_465.jpg

5. lépés

lagzi_470.jpg

6. lépés

lagzi_477.jpg

7. lépés

Tapasztalataink szerint ez a rongybaba felveszi a versenyt bármelyik boltban kapható csodás babával. A "ne vegyél újat, használd fel a régit" elvén a kidobásra szánt ruhaneműkből, szívünknek kedves Rongyi Gyöngyik születhetnek. 

Fiúknak is!
Készülhet huszár, szegény legény vagy akár Sárkányölő Gyurika is. Szülőként ne rettenjünk vissza attól sem, ha a gyerekünk ördögöt vagy éppen vasember szeretne készíteni. A közös alkotás során megismerhetjük gyermekünk gondolkodásmódját, motivációit.

Szívből ajánljuk
Évek óta az Ócsai Tájház visszatérő foglalkozásaként tartjuk a rongybaba készítést a nyári, őszi időszakban és van, aki évek óta nem tud betelni a formák, anyagok és fantázia adta variációk sokaságával.
Hiszünk benne, hogy Nektek is ki kell ezt próbálnotok. 

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

játék mese szülő kézműves gyerekek iskola újrahasznosítás ötlet óvoda tapasztalat tapasztalás óvodás pedagógus gyermekjáték mesélés ovis mesehős kézműveskedés kiskirály testséma kisikolás gyermeki fantázia