2016. aug 26.

Kapcsolat

írta: Kormos Rebeka
Kapcsolat

Kérdéssel, programszervezéssel kapcsolatosan várjuk jelentkezésed!

Zsótér Boglárka
táncpedagógus
+36 70 947 8609
bogi@pompasnapok.hu


meseles_a_meselesrol.jpg
Kormos Rebeka
mesemondó
+36 20 211 7451
rebeka@pompasnapok.hu
A mese az életre tanít s arra, hogy örüljünk az időnek, amit együtt eltölthetünk.
1-5 éveseknek kezdtem csoportban mesét mondani 2010-ben. Időközben sok kutatás és tanulás révén a meséhez, mint műfajhoz újabb és újabb "aha" élmények értek. Csodás és nagy tudású emberektől tanulhattam és még éppen meghallgathattam néhány mesét adatközlőktől, de a legnagyobb kincseket és megerősítés a gyerekektől kaptam és kapom. Az elmúlt években a mese alkalmaim együtt nőttek az első csoportjaimmal, így az óvodás, kisiskolás korosztály érdeklődésének megannyi fortélyát magamba szívhattam. Ritkán tinédzsereknek és fiatal felnőtteknek is alkalmam van mesélni az élet nagy rejtélyeiről. Felnőtt korosztállyal is találkozom a pedagógus képzések és előadások alkalmaival. Felnőtteknek főként a mese fogalomtáráról, szimbólum rendszeréről tartok tájékoztató vagy képző alkalmakat.
Kollégám és barátom, Dr. Deák-Zsótér Bogi segítségével, kiegészítéseivel a Pompás Napok csapatában a meséről való tudásom elnyerte gyakorlatias formáját, amely mára a népmese-foglalkozás módszertanában elérhető a pedagógusok, gyerekekkel foglalkozó szakemberek és szülők számára.
Meséljetek, amíg van, aki hallgatja!

Szólj hozzá

kapcsolat honismeret mesemondó elérhetőség módszertan magyar népmese gyermek program rendhagyó osztályfőnöki óra mesejáték élménypedagógia empirikus tudás tapasztalati tudás táncpedagógus foglalkozásvezető empírikus tudás tudásátadás bevésés