2016. sze 05.

Kutyás hétvége

írta: Kormos Rebeka
Kutyás hétvége

Ezen a szép, szeptemberi hétvégén a gyerekekkel elkészítettünk 500 db fonalkutyát!
Gratulálunk a szorgalmas gyerekeknek!
...lehet, hogy több is volt, mert volt olyan gyerkőc, aki 4-5 pamaccsal távozott.

puli-1.jpg

forrás: www.artfoodhome.com

Mi az fonal kutya?
Fonalból készülő kis gombolyag, amibe piros filc nyelvet helyezünk és sodró technikával pórázt készítünk, hogy a végeredmény egy gyorsan elkészülő gyerekjáték legyen.

13844145_1482468711779226_1964236284_o.jpg

Mi történt még...
A fonal kutyák készítése közben szó esett a magyar kutyafajtákról, azon belül a pásztorkutyákról, hisz a kézműves foglalkozások mellett Kormival, a kis, fekete, fonal pulival ismerkedhettek meg a gyerekek, akivel játékosan gyakorolhatták a kutyatartás fontos szabályait, a kooperációt, az egymásra való odafigyelést és a jobb-bal oldal sarkalatos témáját.

A Váci Börtön, talán első hallásra nem ideális helyszín egy családi napnak, de az ott dolgozók már évek óta nagy figyelmet szentelnek ennek a programnak, amikor a komor munka mellett, a keménységet sugárzó falak között mégis a családé a főszerep. Köszönjük a szervezőknek, hogy ott lehettünk!
A nagyobbakkal karkötőt készítettünk párhuzamosan, hogy mindenki találjon szórakozást magának.

Az Ócsai 11 év -11 km futás kísérőprogramjaként pedig a Pompás Napok csapata színesíthette az eseményt. A mini futást közel 80 gyermek teljesítette és aztán ők is lelkesen készítették a fonalkutyákat. Örömmel vettünk részt ezen a programon, hisz a szervező csapat itt is beleadta szívét-lelkét az eseménybe. Köszönjük!

20160904_115944_2.jpg

Mi jön ezután...
A fonal kutyát kicsit félretéve, ezen a héten már a magyar népmese napjára készülünk.
Ti hogy készültük Benedek Elek születésnapjának évfordulójára, szeptember 30-ra?

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Szólj hozzá

kreatív közösség család gyerek észlelés gyerekek fejlesztés újrahasznosítás figyelem fantázia kooperáció érzelmek gyermekjáték gyerekjáték önkontroll önuralom koordináció érzékszervek érzelmek kifejezése családi játék finommotorika otthoni fejlesztés természetes nevelés egyszerűbb gyerekkor értőfigyelem otthoni játék észlelés fejlesztés fizikai tapsztalatszerzés fejlesztő gyakorlat figyelem játék ügyes ujjak értő figyelelm gyermeki fantázia téri orientáció testfogalom én élmény testélmény foglalkozásvezető