2017. jún 07.

3 tény a Lippogóról

írta: Kormos Rebeka
3 tény a Lippogóról

"A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása."
(Morus Tamás)

_lippogo_tanchaz.jpg
Ebben a szellemben tanítanak a Lippogó oktatói Dr. Sándor Ildikó és Kovács Henrik, akik egyben a Magyar Táncművészeti Egyetem főállású módszertani oktatói
Pedagógus képzéseket, gyermek és ifjúsági programokat szerveznek, oktatási segédanyagokat gondoznak ki.
Elhivatottak, hogy a magyar tánc és játék kultúra betöltse eredeti funkcióját. Támogatják a pedagógusokat, hogy a hagyományos kultúránkból bátran tudjanak meríteni és saját területükön bővített eszközkészlettel oktathassák, nevelhessék a gondjaikra bízott gyerekeket. A szülőknek alkalmak mentén nyújtanak élmény és útmutatást, hogy maguk is feltöltődhessenek a hagyományok tiszta forrásából.


logo_final.jpg

2017. június 24., az Ócsai Tájháznál, a Szent Iván napi forgatagban is találkozhatunk Kovács Henrikkel, aki táncba hívogatja majd a kicsiket és nagyokat. 

wp_20161015_17_48_17_pro_1.jpg

No. 1. tény

A lippogó a házaknál rendezett táncvigalmakat, táncmulatságokat jelentő szó a Komárom megyei Gutáról.

No. 2. tény

Ma a Lippogó egy, a modern oktatási elvárásoknak megfelelő módszertant közvetítő szellemiség.

No. 3. tény

A táncalkalmakon a legkisebbek játékos módon sajátítják el a néptánc alapjait.

wp_20161112_17_46_58_pro.jpg
A Lippogó módszertani és képzésvezetői hisznek benne, hogy a néptánc, népi játék segíti a társadalmat és az egyént a mindennapi feszültségek oldásában, testi és lelki felfrissülésben, gyermekeink értékekkel teli felnevelésében.

_kovacs_henrik.jpg

Szeretettel és elismeréssel ajánljuk minden korosztálynak a Lippogó alkalmait. 
Lippogó weboldala. Klikk!

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

 

Szólj hozzá

hagyomány néptánc táncház családi program népi játék családi hétvége viselkedés minta lippogó népi játékok óvodában iskolában népi játékok a gyereknevelésben