2018. aug 29.

240.000 olvasó ajánlásával

írta: Kormos Rebeka
240.000 olvasó ajánlásával

Miért kezdünk blogot írni? Ki a névtelen, arctalan olvasó?

Magunk is rácsodálkoztunk, hogy ekkorára duzzadt olvasótáborunk száma.
Hálásak vagyunk vendégíróinknak, akik magas színvonalon űzik szakmájukat és tapasztalásaikat megosztották a pompasnapok.blog.hu felületén. Vannak köztük olyan magánemberek, anyák, apák, akik éltek a vélemény nyilvánítás lehetőségével.
Mi - Dr. Deák-Zsótér Boglárka és Kormos Rebeka - a Pompás Napok alapítói pedig leírtuk tapasztalásainkat, megosztottuk tudásainkat és örömeinket ezeken az oldalakon.

best_of_blog.jpg

Te, kedves Olvasó miért fordítotasz figyelmet cikkeinkre?

Rengeteg szóbeli és írásbeli visszajelzést kaptunk az eltelt időben. Kaptunk korrektúrát, kritikát, megerősítést, ahogy szokták mondani, hideget-meleget.
Mégis heti, rendszeres "BLOGSZERDÁNK" témáihoz szívesen fogadunk ötleteket, kérdéseket, amelyek Benneteket foglalkoztatnak. Hisz Nektek írjuk ezt a blogot!

Két kiemelt cikkünket ajánljuk ismét figyelmetekbe:

Mesés hétköznapok
Mesét mondani, mesét hallgatni öröm
...ha tetszik, add tovább!

Eredmények, tervek és miegymás

Az idei évben akkreditálásra került oktatási anyagunk, amelyet első sorban pedagógusok számára állítottunk össze.Továbbképzéseink szervezett és intézményi keretek között elkezdődtek, amelyek rendkívüli inspirációt hordoznak számunkra. Csodás, tettre kész pedagógusokkal ismerkedhettünk meg az elmúlt 6 hónap alatt ezeken az alkalmakon. Meglepő volt számunkra, hogy szülők is csatlakoztak a képzésekhez pénz és időt nem kímélve. Ők tudatosan törődnek a gyerekeikkel, jövőjükkel és kreatív, helytállni képes felnőtté kívánják őket nevelni.
A visszajelzések alapján egyre sürgetőbb összegezni tapasztalásainkat, nem csak itt a blogon, hanem akár egy könyv formájában is. Köszönjük mindenkinek, aki erre ösztönöz minket, hisz ez sokat jelent, amikor az ember ekkora fába vágja a fejszéjét!
Többen tudjátok, hogy Bogi egy kicsi lányt hordoz a szíve alatt. Csapatunk készül azokra a hónapokra, amikor Őt nélkülöznünk kell a képzéseken. Csodás szakemberekkel egészült ki a csapatunk, Náfrádi Anikó, meseterapeuta és Nagy Anna tanító és néptáncos személyében. Ők a maguk területén hatalmas tapasztalattal bírnak, mindennapjaikat gyerekek, szülők, pedagógusok között töltik, s gondolkodásukat áthatja kultúránk szeretete. Csapatunkat erősíti Berta Alexandra és Tóth Dorottya népi énekesek is. 
Itt állunk az új, 2018/2019-es tanév küszöbén. Az oktatási intézményekben már megkezdődött a munka a nyári pihenő után és bizony csak jövő tavaszra tudunk további oktatásokat, alkalmakat vállalni. Az őszt Belső erőforrásaink előadássorozattal kezdjük meg. Ezt követi a szeptemberi 3 napos képzés "A népmese, a népi játék és a tárgyalkotás ötvözésének lehetőségei óvodában és alsó tagozatban" címmel. Majd inspiráló bázisunkon, az Ócsai Tájházában és tájvédelmi körzetben egy egész hetes Meseösvényt szervezünk, ahová óvodás és alsós csoportokat várunk. A Magyar Népmese Napját pedig családokkal ünnepeljük, szintén ezen a helyszínen.
A téli hónapokban intézményi alkalmakra megyünk Kecskemétre, Pécsre, Gyulára és több határon túli településre. 
...és természetesen minden héten lesz "blogszerda". Várunk vissza Bennetek akár a szerdai napokon, akár más napokon. Ajánljuk figyelmetekbe a blog jobb oldali sávjában a "keresés" lehetőséget, ahova beírhattok címszavakat, ami érdekel Bennetek.

Pedagógusoknak és gyerekcsoportoknak szóló programjainkról itt tájékozódhattok:
Pompás Napok az óvodában, az iskolában
1 és 3 napos továbbképzéseink szülőknek és pedagógusoknak egyaránt hasznosak: 
Képzések és konferenciák

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

 

Szólj hozzá

játék család gyerek mese gyerekek továbbképzés képzés pedagógus gyermekjáték mesélés óvónő mesemondás élménypedagógia akkreditált pedagógus továbbképzés