2018. sze 12.

Legyen pompás a nevelés nélküli munkanapotok!

írta: Kormos Rebeka
Legyen pompás a nevelés nélküli munkanapotok!

Emlékszem egy alkalomra, amikor végignéztünk a térdüket csapkodó pedagógusokon, mert épp egy mese csattanójához ért mesemondónk és azt gondoltuk, ez valóban POMPÁS.

intezmenyi_tovabbkepzes.jpgFotó: Zsótér Boglárka, Debrecen

Az ország számos pontján jártunk már óvónőknél, tanítóknál, egyházi és KLIKK fenntartású intézményeknél. A hazai alkalmakon túl, a határon túli magyarlakta településekre juthattunk el. Volt, ahol a polgármester támogatásával ismerhettünk meg kivételes pedagógusokat.

intezmenyi_alkalom_csicser.jpgFotó: Zsótér Boglárka, Csicser

Különleges alkalmak voltak egytől-egyig. A sokat látott pedagógusok végre kicsit kiszállhattak a mindennapos rutinból és erősségeiket, tapasztalataikat, problémáikat új szempontból vizsgálhatták meg. Gyakori élmény ilyenkor, hogy nekünk, a vendégeknek megmutatják büszkeségeiket, éppen futó projektjeik eredményeit, ami kiváltképp megtiszteltetés.

intezmenyi_fogado_ter.jpgFotó: Zsótér Boglárka, Felvidék

Tudjuk minden ilyen alkalommal, hogy a pedagógusok módszertani megújulást várnak el, élményt és sok-sok gyakorlati segédletet. Ennek megfelelően előkészületek hada előz meg egyes intézményi képzést a csapat számára.

modszertani_kepzesi_segedlet.jpgFotó: Kormos Rebeka, őszi mesék előkészületei

Összeülünk, korcsoportokról és nekik szánt mesékről egyeztetünk, beillesztünk egy rövid népmesei ismeretet - mert sorra bővülnek ezzel a műfajjal kapcsolatos tudományos megállapítások. Összeállítjuk a népi játékok javasolt verzióit céljuknak vagy témájuknak megfelelően. Gyakorlati feladatokat készítünk elő, hogy módszertanunk előnyeit bemutathassuk. Végül, de nem utolsó sorban kitaláljuk, hogy mi legyen az élmény. Intézményi képzéseink hangsúlyos része ez, hisz a nevelés és oktatás területén mindenki a saját személyiségével dolgozik. Így a bennünket hallgató pedagógusoknak is élményszerűen igyekszünk inspirációt adni, hogy a mesék és hagyományok világával mélyrehatóan legyen kedvük a későbbiekben foglalkozni.

A képzések után sem hagyjuk magára a pedagógusokat, mert ahogy az évkerék halad, egymást követik a tematikus, módszertani kiadványaink, népmese-foglalkozások és mesegyűjtemények, amelyek elektronikus formában megrendelhetőek. Sok témához mesegyűjteményt és foglalkozástervet is találhattok a Pompás Napok webshopjában. Klikk!

ebook_ajanlo_kep_2.png

E-book, illusztráció: Deák András

Az Oktatási Hivatal által jóváhagyott 30 órás képzésünket vagy 1 napos, intézményre szabott, tematikus továbbképzésünket igény szerint házhoz visszük. Van mód a nevelői testületet egységese képezésére  népmese, a népi játék és a tárgyalkotás ötvözésének témájában

Módszertanunk középpontjában a népmesék, az élőszavas mesemondás áll. Fontos, hogy a foglalkozásokhoz a választott mese alapszövegéül helyes verziót válasszunk. A sok évszázados meseszövegek rétegzett tanulságain túl a rögzült mesei szövegrészek jelentéssel bírnak. Mesetárunkban biztosan jó szövegeket találtok!

Várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni.

logo.jpg

Nézd végig e-book kínálatunkat!

Szakmai közösségeinkhez érdemes csatlakoznod, hisz óvódás és kisiskolás korosztályok számára népi játékot témában és a népmesék világában kérhetsz tanácsot vagy oszthatsz meg tapasztalatokat.

www.pompasnapok.hu

Facebook.com/Pompasnapok

Szólj hozzá

5 iskola pont tanár 6 szociális óvoda továbbképzés akkreditált biztosító 30 képzés bölcsi ügyintéző által pontot bölcsőde könyvtáros pedagógus tanító órás módszertani óvónő óvodapedagógus alsó biztosít Oktatási Hivatal szociális asszisztens pedagógiai asszisztens keredit kredites