2019. jan 09.

Pompás népmese-foglalkozások módszertana

írta: Kormos Rebeka
Pompás népmese-foglalkozások módszertana

- avagy pedagógus továbbképzés népmesékkel, népi játékokkal és tárgyalkotással.

A Pompás Napok csapata hosszú évek óta tart továbbképzéseket, előadásokat és készít kész anyagokat a pedagógusok számára. A jelenléti, intézményi továbbképzéseken túl online távképzéseink tárháza széleskörű.

  • 1 napos továbbképzéseinket gyakran nevelés nélküli napokra rendelik meg az intézmények, ahol akár 10 kredit biztosító, gyakorlatias és élményszerű oktatást tartunk.
  • Több napos saját szervezésű továbbképzésünk is rendlehető, amely 30 kreditet nyújt a résztvevőknek. Itt a teljes módszertat átadjuk és felkészítjük a pedagógus és gyerekekkel foglalkozó szakembereket arra, hogy komplex és igazán Pompás népmese-foglalkozásokat tudjanak tervezni önállóan.
  • Online oktatási felületünkön szintén 45 kreditet biztosító nagyképzést és több kisebb kiegészítő tanfolyamba is belevághat az érdeklődő, mégpedig úgy sem időhöz, sem helyhez nem kötött, hogy miként halad az anyagokat. 

felnott_meseelmeny_csoport.jpg

Több van benne, mint sejtenéd ....

tanari_segedlet_es_kave.jpg

Élmények és tapasztalat

Az 1 napos képzések intenzív, gyakorlati tudást adó alkalmak, fő céljuk a szemléletformálás. Emellett élménygazdag kurzusok, amelyek során a jókedv garantált. 

Fejlesztési területek

Rendszerező szempontokat adunk a népmesékkel és népi játékokkal kapcsolatosan annak érdekében, hogy a néprajztudomány támogassa a mindennapi munkát. Rámutatunk egy-egy példával, hogy foglalkozásaink miként hatnak a gyerekek képességeire, készségeire és kompetenciaterületeire. Bármily meglepő, a hagyományos kultúrát élő ember, miközben az életre készítette fel az ifjakat, ösztönösen mégis komplexen hatott ezekre a területekre. 

pompas_napok_modszertani_felkeszules.jpg

Foglalkozástervek

Több napos képzéseink több népmese és a hozzájuk kapcsolható népi játékok és tárgyalkotó tevékenységek bemutatásával kész foglalkozástervekkel gazdagítják a résztvevőket. Az intézményi sajátosságok (pl.: időbeosztás), a gyerekcsoportok életkori igényei egyaránt tengelyét képezik foglalkozásterveinknek, hogy egyszerűsítsék a nevelők munkáját. Hatékony, akár a sajátos nevelési igényű gyerekek lekötésére is alkalmas fortélyokat is tartalmaznak képzési anyagaink. Fantázia bontogató, a belső képalkotás beindítására ható élményhelyzet kialakítása is szóba kerül a sok egyéb mellett.

Előszavas mesemondás

A fentiek mellett jelenléti képzéseinken a személyes elmélyülés lehetőségét több gyakorlat is segíti. Meséből pedig sosem elég! 

20181201_150439.jpg

Vélemények

"Képzésetek szívből jövő, segítő szándékú, gyakorlatias és nekem meghatározó élmény volt. Köszönöm! Nektek!"
Bognár-Burik Bea

"Feltöltődve színes módszertani ajánlásokkal és új ismeretekkel lettünk gazdagabbak. 
Ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget! Ezután vágyakozunk a 30 órás képzésre is. Köszönjük a lehetőséget."
Tubolyné Szabó Kinga

Akkreditált képzés extrákkal

Oktatási Hivatal által jóváhagyott jelenléti "A népmese, a népi játék és a tárgyalkotás ötvözésének lehetőségei óvodában és alsó tagozatban" című, 30 órás oktatásunk teszi lehetővé a teljes módszertani átadását. Az online végezhető 45 órás képzésünk szintén a teljes módszertan átadását szolgálja.

Aktuálisan elérhető jelenléti képzéseinkről tájékozódhatsz a Pompás Napok Facebook oldalon az események alatt
Klikk! Pompás Mesés események 
Avagy iratkozz fel hírlevelünkre itt Pompás Hírlevél

Szeretettel várjuk a személyes vagy az online találkozást!
Bogi és Rebeka
Dr. Deák-Zsótér Bogi és Kormos Rebeka
alapítók 
Pompás Napok - nevelés játékkal és mesével
 
logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!
Iratkozzatok fel hírlevelünkre, ehhez látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Szólj hozzá

oktatás tanfolyam ötletek pont tervezés továbbképzés akkreditált képzés kredit gyakorlati kurzus könyvtáros pedagógus mesemondó tanító népmese távoktatás iskolában óvónő tehetséggondozó tervezése népi játékok elszámolható pedagógiai asszisztens közösségben felnőtt oktatás akkreditált pedagógus továbbképzés pedagógus képzés meseterapeuta akkreditált továbbképzés oktatási hivatal által jóváhagyott napközis tanár Dr. Deák-Zsótér Boglárka óvódában népmese-foglalkozás feldolgozásához beépítéséhez mindennapokba Kormos Rebeka mószertan