2020. máj 27.

Népek játékai - A virágoskert

írta: Zsótér Boglárka
Népek játékai - A virágoskert

Elindítjuk népek játékai sorozatunkat, amelyben időről időre más népek játékait mutatjuk be. Az első játék a tavaszi-nyári időszakhoz jól illeszkedő "A virágoskert" nevezetű kubai népi játék. Remekül játszható bent és kint is, ovis és alsós korosztállyal is. Akár nyári táborok kedvelt játéka is lehet!

 Fejleszti a gyorsaságot, a stratégiai gondolkodást, a figyelmet és a beszédkészséget is. Mint minden népi játéknak, ennek is ezer arca van, és számos továbbgondolási lehetőséget is magában rejt. Játékra fel!


nepek_jatekai.png

A virágoskert

A játékosok körben ülnek, és a vezető mindenkire kioszt egy virágnevet. Aztán így szól: "Egy kertben jártam, sok virágot láttam, csupán a rózsa hiányzott." Aztán megkérdezi: "Melyik virág hiányzott?" A rózsának kell válaszolnia: "A rózsa ott volt, az ibolya hiányzott." Mire az ibolya rögtön felel: "Az ibolya ott volt, én láttam, de a szegfű hiányzott." Így folytatótdik a játék, megállás nélkül. Ha valaki elfelejt válaszolni, vagy rosszkor szólal meg, zálogot ad. 

Tipp 1: A játékosok maguk is választhatnak virágneveket.

Tipp 2: Mesékhez úgy kapcsolhatjuk, ha például meseszereplőket választanak virágnevek helyett. 

Hamarosan folytatjuk Népek játékai c. sorozatunkat!

Meghosszabbítottuk Pedagógus Napi kedvezményünket! Webshopunkban minden elektronikus kiadvány 1500 Ft helyett 1000 Ft-ért vásárolható meg. Fizetés után azonnal letölthető a vásárolt módszertani anyag. :) KUPONKÓD: pompas1000

nepek_jatekai.jpg

Ajánljuk online képzéseinket is, amelyet saját tempóban, az otthonotokban végezhettek! A címekre kattintva olvashatjátok a részleteket is. 

Népmese-foglalkozások tervezésének módszertana a Pompás Napok szemléletével az óvodában és alsó tagozatban 45 órás otthon végezhető képzés

 

Öltözködés és viseletek a népmesékben

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

 

Szólj hozzá

játék gyerek tábor óvoda nyári tábor gyermekjáték népi játék ovis élménypedagógia kisikolás kubai játék népek játékai külföldi népi játék nemzetközi játék