2020. nov 04.

Ovisok gyertek velünk játszani, mondókázni és énekelni!

írta: Kormos Rebeka
Ovisok gyertek velünk játszani, mondókázni és énekelni!

youtubeb_1.JPG

Nagy öröm volt ebben a programban foglalkozásvezetőként dolgozni. A videók megjelenése óta naponta érkeznek a kedves visszajelzések a szülőktől, hogy a gyerekek kérik "Bogi nénit". 

Szeretettel ajánljuk hát a Pompás Napok háza tájáról azt a videósorozatot, amit kimondottak ovisoknak állítottunk össze. Hagyományainkban ismeretes mondókákra és népi játékokra épülnek a kisfilmek, ami ismét bizonyítja, hogy új platformokon is megállja a helyét szeretett népi kultúránk.

Pompás Napok csatorna a YouTube felületén!

Ha tetszik, iratkozz fel és add tovább!

Célunk, hogy a gyerekek örömüket leljék a játékban, amikor napsütés vagy eső miatt a szobába szorulunk velük! 

 

Népi játékok elmélete és gyakorlata - online képzés

A népi játékok - elmélet, gyakorlat, módszertan című rövid online képzésünk azoknak szól, akik szeretnének a népi játékok témakörében elmerülni, és mindezt otthonról, kényelmesen, saját tempóban tennék meg. A képzési anyag prezentációkból, videókból és számos szakmai cikkből áll. A Pompás Napok módszertana a népmese és a néphagyomány többi elemének (népdal, népi játék, szokás, találós kérdés) összesodrásán alapszik, így megerősítve a népmese mondanivalóját. Ebből a szemléletből emeltük most ki a népi játékokról szóló elméleti hátteret, gyakorlati példákat és ötleteket.

A képzés a szülők, nagyszülők és gyerekek szabadidejét szervező felnőttek számára is nagyszerű merítési lehetőség. Hasznos és konkrét ötletekkel tűzdelt anyagunk előképzettség nélkül is jól hasznosítható.

Megnéznéd a részleteit ennek? Klikk a kiemelt címre!

Népi játékok - elmélet, gyakorlat, módszertan - online képzés

A tanfolyamot elvégzőktől néhány visszajelzés:

Nagyon élvezetes volt számomra, sok jó ötlettel gazdagodtam, sikerült elmerülnöm ismét a mesék, népi játékok varázslatos világába. Úgy érzem a tanfolyam végére  még komplexebben tudok ezután tervezni. Remélem tapasztalataimat, ismereteimet, amit most alkalmam volt bővíteni, át tudom majd majd adni a gyerekeknek. Még egyszer köszönök mindent! 

B. Fruzsina

Örülök neki, hogy rátaláltam erre az online tanfolyamra, mert valóban úgy érzem, hogy sokat gazdagodott/ mélyült a népi mesékről, játékokról, és a helyes összekapcsolásukról alkotott tudásom. A feladatok elvégzése során komplex képet kaptam arról, hogy hogyan érdemes hozzá fogni a komplex játék-mese foglalkozás megtervezésének, ami biztosan nagy segítségemre lesz a továbbiakban is, az óvodapedagógusi munkám során! Köszönöm a lehetőséget!:)

W. Dorottya

Nagyon tetszett és jól éreztem magam az egész képzés alatt. És bár a helyzet miatt csak online vehettünk részt a képzésen, így is hihetetlenül nagyszerű módon tudtátok átadni nekünk. Jól esett egy ebben a "bezárt " időszakban  most egy kicsit kikapcsolni a kurzus által, s új ismeretekre szert tenni. Rengeteg új, számomra eddig még ismeretlen játékot tanultam meg, amiket biztosan hasznosítani fogok a pályám során. Nem beszélve arról,hogy kicsit más szemlélettel,- nyitottabban válogatom majd ezek után a mesékhez illő játékokat. Köszönöm a lehetőséget és gratulálok a szervezéshez! :)

M. Bernadett

pipacsos_cover_1.jpg

Hagyományok új felületeken, új köntösben

Hiszünk abban, hogy hagyományaink fontos tudást és megerősítést, intelmet hordoznak a mai ember számára is. Vegyük ismét birtokba ezeket az ismereteket, és építsük be a mindennapokba!

 • Videó anyagaink rövid interakciók, legyen szó játékról, meséről vagy tárgyalkotásról.
  Klikk erre a linkre! Megnézem a Pompás Napok You Tube csatornáját!
 • Mesetárunk 2017 óta egy bővülő gyűjtemény azokból a mesékből, amelyekhez a Pompás Napok csapata kötődik. Klikk! Ellátogatok a Mesetárba!
 • Játéktárunk javarészt népi játékokat tartalmaz, játékfűzéseket és néhány olyan ötletet is, amelyek a néphagyományban gyökereznek. Ezek a gyerekekkel való együttlétek alatt új variációként születtek meg.
  Klikk ide! Felkeresem a Játéktárat!
 • Szakmai cikkeink és vendégírónk tollából született írások is számos izgalmas témát feszegetnek, ötletekkel szolgálnak. A blog felületének jobb oldalán, a kereső funkcióval rákereshetsz konkrét kifejezésekre is.
  Klikk! Beleolvasok a blogba! 
  Népmese-foglalkozás címszóval ezeket a cikkeket több, mint 200.000 látogató olvasta el.
  Kattints rá! Nézzük, melyek ezek a cikkek!
 • Online előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.
 • Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpgKövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

 

Szólj hozzá

játék dal magyar videó online játékok csatorna hagyomány otthon képzés kisfilm játékos időtöltés mondóka kurzus gyerekeknek óvodás otthoni népi tartalmas népi játék korosztály óvodásoknak ovis otthoni fejlesztés játékgyűjtemény otthoni játék youtube tartlaom gyerekeknek játékfűzés Népi játékok népmese-foglalkozás