2021. ápr 26.

Mosoly és siker övezte a Népviselet Napját 2021-ben is

írta: Kormos Rebeka
Mosoly és siker övezte a Népviselet Napját 2021-ben is

Nagy sikerrel zárult az idei Egy nap népviseletben – Népviselet Napja kezdeményezés.
� A több mint 15 országból beérkezett képek valóban a határokon is átívelő közös értékeinkre, a népviseletek sokszínűségére és szépségére irányították a figyelmet.
� Az online megosztott képek egymástól távol élő egyének és közösségek között is kapcsot teremtettek, amit a képek alá érkezett több mint 21.000 pozitív reakció mutatott.
Kezdeményezőként további terveink vannak, hogy jövőre még több magyarajkú embert hozhatunk össze vidám és kreatív hangulatban. � Fontosnak tartjuk, hogy a program ismeretbővítéssel is kiegészüljön a jövőben, mert tradicionális viseleteink sok bölcsességet és szépséget képviselnek, amit szeretnék átadni a jövő generációjának. Érdemes lesz tehát a csoportot év közben is figyelni, követni!
�Szeretettel köszöntünk minden résztvevőt, azokat is akik a fotózásokat, a videó anyagok és cikkek megjelenését segítették a háttérből!
Pompás Napok csapatában továbbra is tenyéren hordozzuk a népviselet témáját. Az év számos időszakában, mesterek, dizájnerek bemutatásával, játékokkal és pedagógiai ötletekkel is segítjük az ismeretátadást a pompasnapok.blog.hu oldalon. Oktatási felületünkön pedig április 28-ig 50%-os kedvezménnyel biztosítjuk a viseletekhez kapcsolódó módszertani képzésünket. Keresd fel a pompasnapok.sensei.hu oldalt!
� Tudástárak, DIY ötletek és szakmai cikkek:
https://pompasnapok.blog.hu/
� Online oktatási felület szülőknek és pedagógusoknak:
https://pompasnapok.sensei.hu/webshop/

177731474_322534309222286_6439921683815255748_n.jpgAz Iglice Tánccsoport közreműködésével, Pintér Tivadar fotójával kívánunk további szép tavaszt, jó egészséget és örömet a csoport tagjainak!
"Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!"
(Sajó Sándor)

Hagyományok új felületeken, új köntösben

Hiszünk abban, hogy hagyományaink fontos tudást és megerősítést, intelmet hordoznak a mai ember számára is. Vegyük ismét birtokba ezeket az ismereteket, és építsük be a mindennapokba!

 • Videó anyagaink rövid interakciók, legyen szó játékról, meséről vagy tárgyalkotásról.
  Klikk erre a linkre! Megnézem a Pompás Napok You Tube csatornáját!
 • Mesetárunk 2017 óta egy bővülő gyűjtemény azokból a mesékből, amelyekhez a Pompás Napok csapata kötődik. Klikk! Ellátogatok a Mesetárba!
 • Játéktárunk javarészt népi játékokat tartalmaz, játékfűzéseket és néhány olyan ötletet is, amelyek a néphagyományban gyökereznek. Ezek a gyerekekkel való együttlétek alatt új variációként születtek meg.
  Klikk ide! Felkeresem a Játéktárat!
 • Szakmai cikkeink és vendégírónk tollából született írások is számos izgalmas témát feszegetnek, ötletekkel szolgálnak. A blog felületének jobb oldalán, a kereső funkcióval rákereshetsz konkrét kifejezésekre is.
  Klikk! Beleolvasok a blogba! 
  Népmese-foglalkozás címszóval ezeket a cikkeket több, mint 200.000 látogató olvasta el.
  Kattints rá! Nézzük, melyek ezek a cikkek!
 • Online előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.
 • Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógus képzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mese alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki számotokra!

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!
Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

logo.jpg

Szólj hozzá

oktatás nap magyar online magyarság ötletek magyarok napja egy tippek népviselet érték nevelés élő hagyomány összetartozás képzés öltözködés hagyományőrzés esztétikai közösségek tervezők viselet népviseletben motívumok DIY Pompás Napok április 24. Hrágyel Dóra Népviselet Napja #nepviseletnapja #egynapnepviseletben külföltön Extra kiadványokkal – Öltözködés és viseletek a népmesékben – online képzés Öltözködés és viseletek a népmesékben – online képzés népviseleti meseterek