2022. aug 23.

A Pompás Napok módszertana 2022-ben is bekerült a 100 legjobb közé

írta: Zsótér Boglárka
A Pompás Napok módszertana 2022-ben is bekerült a 100 legjobb közé

2022-ben 4. alkalommal kerültünk a legjobb 100 fejlesztő program közé!

Szavazz a Pompás Napokra, hogy idén mi lehessünk a közönségszavazás győztesei! Ide kattintva keresd a Pompás Napokat (ABC sorrend miatt görgetned kell kicsit lefelé), majd nyomd meg a szívecskét. :) Nem kell regisztrálnod, tényleg csupán egy kattintás, de nekünk NAGYON SOKAT jelent a támogatásod! Köszönjük!

Edison100 - mi is ez?

2019 óta mindenki számára elérhető az Edison100: annak a 100 kezdeményezésnek a listája, akik innovatív módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekek tudását és készségeit. Az Edisonplatform egyik célja, hogy hiteles iránytűként segítse a szülőket az eligazodásban, akik keresik a lehetőségeket gyerekeik fejlesztéséhez. Nyáron közönségszavazás is indult, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz a Pompás Napokra, hogy idén mi lehessünk a győztesek!

Az Edisonplatform a gyerekek jövőjéről szól. Célunk, hogy a gyerekek jövőjével foglalkozó civil, piaci, tudományos, oktatási szereplők jobban összekapcsolódjanak és összegyűjtsük a jó gyakorlatokat, amelyekből mindenkinek érdemes tanulni. Az Edison100 listán olyan kezdeményezéseket találsz, amelyek ma Magyarországon innovatív, izgalmas módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekeket és szüleiket az iskolai kereteken túl. (https://www.edisonplatform.hu/edison100/)

Nagyon nagy boldogsággal tölt el minket, hogy a 100-as listán a Pompás Napok is szerepel!

Több, mint 10 éve dolgozunk azon, hogy a gyermekek, a családok, a pedagógusok hétköznapjaiba oly módon helyezzük a mesét és a játékot, hogy a központban az élmény legyen. A Pompás Napok csapata, 2012 óta több tízezer gyermeket fejlesztett, és ez a szám folyamatosan nő. Mindig azt mondjuk, hogy ha ezzel a dologgal százszor ennyien foglalkoznánk, mint most, még akkor is kevesen lennénk hozzá.

Olyan kezdeményezésekkel kerültünk egy platfromra, mint a Bátor Tábor, az Értsünk szót, a Felelős Szülők Iskolája, így azt hiszem, méltán lehetünk büszkék a munkánkra már most is. 

12088031_406659736197545_5866250536069100815_n_1.jpg

Hiszünk a mesékben

Erős kötelet sodrunk a hagyomány elemeiből: a népmesékből, a játékokból, a szokásokból... Együtt sodorjuk a gyerekekkel, a pedagógusokkal és a szülőkkel, mert hiszünk abban, hogy a mese örök igazságokat hordoz magában!

Célunk, hogy a népmesék által hordozott tudás minden gyermekhez eljusson, nem csak Magyarországon, külföldön is. Többek között ezért írjuk három éve töretlenül, hetente friss tartalommal a blogunkat, mert globálisan tudjuk eljuttatni üzeneteinket és a mesékbe rejtett lehetőségeket mindenki számára. 

Tettestársaink a pedagógusok! :) Nélkülük nem gyümölcsözne ily mértékben a munkánk. Ők sokszor szabadidejüket áldozva jönnek hozzánk képezni magukat. Többen már a nyári kurzusra is bejelentkeztek. Jönnek, tanulnak, kérdeznek, újítanak... Milyen érdekes és kissé ellentmondásos, hogy a népmese, a hagyományok és az innovativitás egy cikkben szerepelnek. Ez is jól mutatja, hogy nem kell újat kitalálni, elég újszerűen közelíteni.

eloszavas_mesemondas_tipegoknek.jpg

Most rajtatok a sor!

Ahhoz, hogy az általunk képviselt értékek egyre több szülőhöz és pedagógushoz eljussanak, kedves Olvasóinkra is szükség van. Ahhoz, hogy a népmese és a népi játék egy platformon maradjon az élményközpontú és innovatív oktatással, az évek alatt összeadódott erőt most szavazás formájában kell megjelenítenünk, így kérünk, szavazz a Pompás Napok csapatára EZEN A LINKEN!

Mutassuk meg együtt mennyire fontos, hogy a népmesék, a népi játékok és az élményközpontúság kiemelkedő helyre kerülhessen az oktatásban!

Köszönjük eddigi támogatásotokat, visszatérő olvasóinknak a bizalmat!

pompas_napok_eloadas.PNG

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!
Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

logo.jpg

Ajánljuk figyelmetekbe e-book formátumú módszertani füzeteinket, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok.

Szakmai közösségeinkhez érdemes csatlakoznod, hisz óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékok témában és a népmesékkel kapcsolatban kérhetsz tanácsot vagy oszthatsz meg tapasztalatokat. 

Tematikus gyűjteményeinket pedig időről-időre érdemes meglátogatni. Mesetárunk hetente új mesével bővül. Játéktárunk szintén egy bővülő gyűjtemény.

 

Szólj hozzá