2023. júl 13.

Imádjuk a nyílt végű játékokat! Kipróbáltuk a Szivárvány-aLapot :)

írta: Zsótér Boglárka
Imádjuk a nyílt végű játékokat! Kipróbáltuk a Szivárvány-aLapot :)

A Lapkalandról írtunk már. Mittli Éva két gyermekes klinikai szakpszichológusként kártyacsomagokat készít, amelyek segítik a kapcsolódást szülő és gyermek között, valamint új ötleteket, inspirációt visznek a mindennapi játéktevékenységbe.

Kipróbáltuk a Szivárvány-aLap kártyacsomagot, amely a szivárvány-építő játékokhoz pompás ötleteket ad. A nyílt végű játékok számtalan lehetőséget hordoznak magukban. A gyermeki fantázia pedig határtalan. A Szivárvány-aLap ezt a határtalan kibontakozást segíti elő, mind a szülők, mind a gyermekek számára. 

Otthon és a Debreceni Református Kollégium Óvodájában, az ovis csoportokban is játszottunk a kártyákkal.

Az otthoni használat során akár a szülők is inspirálódhatnak, és a kártyák alapján épített formával játékra hívhatják gyermeküket, vagy a gyermekek önálló játékát segíthetik a kártyalapok.

Mi ezeket építettük és azóta is naponta előkerül, további játékra sarkall. :)

 

Az óvodai csoportban szintén nagy sikert aratott a Szivárvány-aLap kártyacsomag. A gyerekek egymásnak szurkoltak, hogy sikerül-e megépíteni az adott figurát. Instruálták is egymást, adogatták a szükséges elemeket, igazi csapatmunka alakult ki. :) Többen rájöttek a nagyobbak közül, hogy a számokat is érdemes figyelni, mert azok is támpontot nyújthatnak. Az iskolába készülő gyermekek már bevetették ezt a tudásukat is. :)

Azt elmondhatjuk, hogy pompás napok voltak ezek is. :) Sok szeretettel ajánljuk a Lapkalad kártyákat, mert igazán újszerű élményt nyújtanak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt! 

 

A Pompás Napok aktuálisan elérhető képzései

Várjuk a pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, szülőket, vagy azokat akik szeretnének gyerekekkel foglalkozni a népmesék eszköztárának segítségével Budapesti és vidéki helyszíneinken.
Klikk itt a Képzések és előadások linkre!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott népmese-foglalkozásokat és mesegyűjteményeket találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

 


logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Le ne maradj!

Iratkozzatok fel hírlevelünkre, ehhez látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Szólj hozzá

szivárvány Debreceni Református Kollégium lapkaland mittli éva Debreceni Református Kollégium Óvodája szivárvány építő lapkalandok szivárvány-alap