2017. jún 21.

Pengetős Trió: a hangszerek határait feszegetik

írta: Zsótér Boglárka
Pengetős Trió: a hangszerek határait feszegetik

"A citera, a tambura, a koboz, mint rég nem látott rokonok találkoznak általunk és van mit egymással megbeszélniük."

da_mg_3113.jpg

Június 24-én remek programmal vár minden kedves érdeklődőt az Ócsai Tájház.
Szent Iván napi forgatag 14.00-19.00 között.
Egyik közreműködőnkről írunk ma, Berta Alexandráról és a Pengetős Trióról, amely három fiatal zenészből áll. A formáció három népi hangszer: a citera, tambura és a koboz közös játékára épít. A tagok mindhárman elkötelezett hívei és művelői a magyar népzenének: rendszeresen játszanak hazai és külföldi színpadokon. Éppen tegnap érkeztek haza Olaszországból.

És hogy mi is a hitvallásuk? Talán ezek a szavak többet mondanak el minden más gondolatnál:

"A muszikálás számunkra közös öröm és élmény; amely során a zene egyedülálló nyelvén szólítunk meg különböző korú, nemű és identitású embereket..."

"Minden egyes közös zenélés lehetőséget ad valami újra. A hangszereink határait feszegetjük, miközben egymást különböző dallamvilágokba vezetjük be."

A Pengetős Trió zenéje gyerekeknek és felnőtteknek is szól, szívvel és lélekkel. Szeretettel ajánljuk hát őket!

Június 24-én Berta Alexandra Junior Prima Díjas citerás, népdalénekes előadóművész képviseli majd a Triót. Szeretettel vár mindenkit!

A Berta Alexandra és Pengetős Trió elérhetőségét ide kattintva találjátok.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

népzene népdal citera Pengetős Trió citera az óvodában Berta Alexandra