2017. júl 19.

Hiszünk a hagyományokban!

írta: Kormos Rebeka
Hiszünk a hagyományokban!

Néhány hete alkalmunk volt ismét ünnepet megélnünk, amelyet megoszthattunk kollégákkal, barátokkal, családtagokkal. Feltöltődtünk szakmailag és magánemberként is. Társaink voltak: Pengetős Trió - Berta Alexandra, Lippogó - Kovács Henrik. Velünk voltak még Németh Béla és Kürti László, valamint a Hecsedli Néptáncműhely tagjai. Az alkalomról hírt adott a Magyar Katolikus Rádió és a Polgár Portál.

2017_06_24_berta_alexandra_hangszersimogatoja.jpgFotó:Hild György

"A mi cicánk megfázott,
Varrtam néki niti nuti netutáj tutulija nadrágot.
Nem akarja viselni,
Nem tud benne niti nuti netutáj tutulija táncolni."

A gyerekek és bevallom, még mi, felnőttek is napokig énekeltük ezeket a sorokat. 

2017_06_24_dalokat_tanulunk.jpgFotó:Hild György

A dalok, ritmusjátékok, néptánc és a népi hangszerek váltották egymás, így kicsik és nagyobbacskák, de még a szülők is észrevétlenül több évszázados hagyományokat éltek újra. Mi, akik megálmodtuk, megszerveztük, kiviteleztük ezt az alkalmat csak egyet mondhattunk: "Hiszünk a hagyományokban."

19399415_823736144470645_6836810952367912298_n.jpgFotó:Hild György

A Magyar Katolikus Rádió archívumában, 30 perc 15 másodperctől hallhatjátok Szentirmai Ágnes hangriportját a forgatagból. Klikk!

A Polgár Portál beszámolóját itt olvashatjátok. Klikk!

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

 

 

Szólj hozzá

hagyomány néptánc népdal néphagyomány Magyar Katolikus Rádió pompás napok Pengetős Trió Berta Alexandra Szent iván napja lippogó Kovács Henrik Polgár Portál