2019. jan 12.

Helló Szeged!

írta: Kormos Rebeka
Helló Szeged!

marcius_cover_szeged.jpg
2018 második felében sok-sok megkeresését kaptunk azoktól a szegedi pedagógusoktól, akik szakmájuk mentén országos érdeklődéssel figyelik a pedagógia munkát segítő eseményeket.
Ezeket itt is köszönjük és bízunk benne, hogy hamarosan személyesen is megismerhetjük őket!

Jövünk Szegedre!

Vidéki képzéseink idei első helyszíne Szeged lesz.
Érdeklődsz? Jelentkezési lapunk kitöltésével biztosíthatod helyed. 

Egy mesés nap vagy több

Egy napos képzésünk igazi eszenciája módszertanunknak, amely nagyon gyakorlat orientált. Aki ezt választja 3 népmese feldolgozással lesz gazdagabb és 5 kreditet tud jóváíratni igazolásunk alapján. Ez akár szülőknek, nagyszülőknek vagy gyerekközösségben dolgozóknak is nagyszerű alkalom lehet a népmesék, népi játékok és tárgyalkotás ötvözésével kapcsolatosan.
Többet szeretnél megtudni erről a kurzusról? Ajánljuk 
Mesés foglalkozástervek módszertana című írásunkat.

felnott_meseelmeny_csoport.jpg

Három napos képzésünkön az élményeket, ismeretbővítést és módszertani képzést igyekszünk egyensúlyban tartani, hogy az intenzív program inkább szórakozás legyen mintsem száraz tudomány. Résztvevőinket arra készítjük fel, hogy oktatási munkájukat segítő népmese foglalkozásokat tudjanak tervezni és tartani. Módszertanunk a népmesét a központba helyezve a hagyományos, népi kultúra egyéb elemeire támaszkodva hozza felszínre mindazt az előnyt, amelyek a mai gyerekek fejlődését is támogatják, sőt.
Valljuk, hogy az élethez elengedhetetlen tudást közvetít a népmese az egylényegű kultúra többi elemével együtt. A fantázia nyitogató elemek, a belső képalkotást elősegítő impulzusok a korai gyermekévekben kiemelt jelentőségűek  ma, amikor a gyerekeket rengeteg kész képi hatás éri (túlillusztrált mesekönyvek, rajzfilmek, virtuális játékok, stb.). Az oktatásban megfogalmazható fejlesztési területekre kitérünk és akár ezek is lehetnek majd a nálunk végzett pedagógus fő rendezőelvei, mesékkel kapcsolatos munkájában. Biztosak vagyunk abban, hogy az óvodai vagy tanító munkát végzők számára hasznos eszközzé válik a népmese, a didaktikus oktatáson túl is. A tanítás, nevelés mély rétegeit nyitja meg a népmese, mint műfaj és egész életre ható tanulságai kincsek lesznek a gyermekek erkölcsi, érzelmi életében is.

pompas_napok_modszertani_felkeszules.jpg

Melyiket választanád márciusban?

1 napos képzés - 10.000 Ft/fő, kolléga kedvezménnyel 8.000 Ft/fő,  5 kredites igazolással.
3 napos képzés - 40.000 Ft/fő, kolléga kedvezménnyel 35.000 Ft/fő, 30 kredites tanúsítvánnyal.
Jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a részvételi díjat is rendezted, addig nem jelent kötelezettséget.
Érdeklődni: pompasnapok@pompasnapok.hu.

Add ajándékba!

Szólj hozzá

továbbképzés népmese népi játékok akkreditált képzés Szeged Csongrád megye szedegi népmesés képzés szegedi pedagógus képzés szegedi 1 napos képzés szegedi 3 napos képzés pedagógus oktatás kredit pont népmese foglalkozás Szegeden Szegedi járás