2019. aug 21.

Az oktatást és nevelést segítő népmesefeldolgozások

írta: Kormos Rebeka
Az oktatást és nevelést segítő népmesefeldolgozások

A népmesék ereje abban rejlik, hogy egyszerre hordoznak reális, szimbolikus, fiktív és imaginatív elemeket, amelyek az emberi létezés fontos kérdéseit feszegetik. A mesetípusok más-más aspektusban mutatnak rá az emberi életre, így számos területen, különböző életkorú hallgatóságot szólíthatunk meg velük. 

12072779_406660619530790_4980770123203138186_n.jpg

A Pompás Napok módszertana kiemelten az óvodás és kisiskolás korosztály érdeklődésének felkeltésére épül, életkori sajátosságaikra összpontosítva hívja segítségül a több száz éves meséket. A népmesefeldolgozás élményszerűségét a hagyományos kultúra egyetemes kincsestára biztosítja. Ezek az elemek a népdalok, mondókák, kiszámolók, népi játékok témához illeszkedően csúfolók, szólásmondások és imádságok lehetnek. A feldolgozás lehetősége továbbá a tárgyalkotás, amelyben az adott meseéhez kapcsolható szimbólumok, motívumok adják az alkotás alapját.

E-book formátumban igyekszünk az pedagógusok, nevelők és gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára olyan instant módon használható, tematikus anyagokat összeállítani, amelyek könnyen hozzáférhetőek a földrajzi távolságok ellenére is. Egyszeri költséggel a letöltött anyag mindig kéznél lesz. Keresőszavakkal könnyen navigálhat benne az olvasó. A témákhoz mindig tartozik egy rövid átfogó, inspiráló bevezető, tippek és ötletek segítik az olvasottak személyre szabását is.

Olvass bele!

Megannyi előny egy csomagban!

Az elmúlt év anyagait csomagba rendeztük a vakáció idejére és így kedvezményesen 7.500 Ft helyett, 5.000 Ft-ért vásárolható meg. A rendkívüli érdeklődés miatt az akciót 2019. augusztus 31-ig meghosszabbítottuk.
A csomag az évkörhöz is illeszkedik a nevelési év több jeles napját figyelembe véve:

  • Márton napi ötlettár
  • Luca napi ötlettár
  • Mesés farsang
  • Madarak és fák napja ötlettár
  • Huszárvágta mesegyűjtemény

A módszertannal való mélyebb ismerkedésre 1 és 3 napos szakmai továbbképzéséken nyújtunk lehetőséget, amelyekről részletesen a Képzések és előadások rovatainkban írunk.

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!
Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

logo.jpg

Ajánljuk figyelmetekbe e-book formátumú módszertani füzeteinket, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok.

Szakmai közösségeinkhez érdemes csatlakoznod, hisz óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékok témában és a népmesékkel kapcsolatban kérhetsz tanácsot vagy oszthatsz meg tapasztalatokat. 

 

Szólj hozzá

ebook módszertan népmese népi motívumok népmese feldolgozás népi játékok tárgyalkotás Pompás Napok népmese a közoktatásban népmesefoglalkozás tanári kézikönyv pedagógus kézikönyv módszertani segédlet