2020. már 18.

A 9 évad legjobb meséi a Magyar Népmesék sorozatból

írta: Kormos Rebeka
A 9 évad legjobb meséi a Magyar Népmesék sorozatból

1977-ben kezdődött meg a magyar népmesék filmes feldolgozását bemutató sorozat vetítése. A rajzfilmek ötletesen, a mesék eredeti humorát egy kis képi humorral fűszerezve igazi műalkotásként szórakoztatják a nézők generációt. 
Elkötelezettek vagyunk az élőszavas mesemondás mellett. Ennek lépéseiről a Hogyan meséljek fejből? című cikkünkben olvashatsz többet. Online képzésünk pedig sok ötlettel és praktikával segíti azokat, akik valóban belevágnak ebbe a kalandba: 
Hogyan meséljek fejből és szívből? Bátorító online tanfolyam pedagógusoknak és szülőknek
Visszatérve a magyar népmesék sorozatra: megjelenített képi tartalmaival is inkább serkenti az asszociációt. A népmese egyik legfőbb hatása, hogy teret ad a képzelgésnek, amely elősegíti többek között az elvont gondolkodást is. 
Tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be, hogy még felnőttként is a képernyő elé ülünk, ha felhangzik a jól ismert furulya dallam!

a_kicsi_dio.JPGForrás: youtube

9 évad kivonata

Ezek a mesék sosem mennek ki a divatból.
Hallgassátok, nézzétek és meséljétek el gyerekeiteknek és unokáitoknak!

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

 

logo.jpg

 

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

 

 

Szólj hozzá

sorozat magyar rajzfilm otthon népmese mesélj #maradjotthon magyar népmesék sorozat #maradj otthon