2020. már 24.

Szeleskedjünk! Szelidítsünk! Készíts velünk szélforgót!

írta: Kormos Rebeka
Szeleskedjünk! Szelidítsünk! Készíts velünk szélforgót!

Szélkötő Kalamon nagy kópé, a róla szóló népmese igazi kalandot ígér gyermeknek és felnőttnek egyaránt.
A mesét ingyenes Mesetárunkban találjátok, klikk!
Szélkötő Kalamona

1_2.jpg

2_3.jpg

3_1.jpg

4.jpg

5.jpg

Módszertanunk középpontjában a népmesék állnak. Élőszóban mesélünk. A mesemondáshoz a népi kultúra más elemit (népi játékok, népdalok, mondókák, stb.) illesztjük, valamint tárgykészítéssel tudatosítjuk a mese szimbólumait. Ezer szín és mélység válik láthatóvá egy ilyen népmese-foglalkozás alkalmával. A gyerekek minden intelligencia területét megmozgatjuk, tudást közvetítünk, szorongást oldunk és sokat mókázunk.
Ezt akár szülőként is megteheted! Bővebben erről a Képzések és előadások oldalunkon olvashatsz.

Megcsináltátok ti is? Osszátok meg a gyerekek alkotását a Pompás Napok facebook oldalán, a Szélforgó készítés fotóalbum alatt!

Ne maradjatok le feladatlapjainkról, híreinkről és ötleteinkről! Klikk a www.pompasnapok.hu oldalra és ott iratkozz le hírlevelünkre!

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

 

logo.jpg

 

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

magyar papír otthon tavaszi őszi mesetár népmese szélforgó szeles gyerekekkel elkészíthető Szélkötő Kalamona népmese-feldolgozás napokra A szélkötő Kalamona