2020. nov 11.

Őszi-téli tudástár pedagógusoknak digitális oktatáshoz

írta: Kormos Rebeka
Őszi-téli tudástár pedagógusoknak digitális oktatáshoz

szivbol_es_lelekbol_3.jpg

 

A Pompás Napok csapta 2012 óta dolgozik azon, hogy a népmesék, népi játékok és a hagyomány egyéb elemei beépülhessenek a modern nevelési, oktatási tevékenységekbe és a családok, közösségek életébe.
Mesetárunk, játéktárunk, elektronikus kiadványaink, online és offline képzéseink, előadásaink, valamint szakmai csoportjaink egyre többekhez érnek el.

Összefoglalónk abban segít, hogy még könnyebb legyen tájékozódni ebben a
pompás, mesés birodalomban.

mesetar_logo_2_kivagott.jpgMesetár:

Ez bővülő gyűjtemény azokból a mesékből áll, amelyekkel a Pompás Napok csapata foglalkozik. Szülők és pedagógusok számára egyaránt hasznos. Válogatási szempontok, kiemelt tematika segít a mesék egy-egy jellemzője alapján tájékozódni.
Klikk! MESETÁR

Játéktár:

12088031_406659736197545_5866250536069100815_n.jpgJátékfűzések intézményi és otthoni időtöltéshez. Itt (főként) népi játékokat gyűjtöttünk össze, amelyeket népmesés-foglalkozásaink során eljátszottunk gyerekekkel és pedagógusokkal. Bátorítást is szeretnék adni, mert ezeket a játékokat mélyebb néprajzi ismeretek nélkül is bárki játszhatja, taníthatja a gyerekeknek. Akár egy tanóra elején, udvari játékidő kezdetén, mert a játék mindig invitáló, összerendező és közösségi élmény.
Klikk ide! JÁTÉKTÁR

Videótár: 

pink_and_brown_photo_mom_youtube_channel_art.jpgVideó anyagaink rövid interakciók, tárgykészítő bemutatók, mese-, és játékötletek. Családi körben vagy digitális oktatás keretében is igen jól alkalmazhatóak. Az eddigi visszajelzések a szülők és pedagógusok részéről is azt támasztják alá, hogy ezek a kisfilmek segítik a tanulás folyamtát és a közösségbe visszatérő gyerekekkel ezekre lehet építeni mint közös tudás alap.
Klikk! 
VIDEÓTÁR

Népmese-foglalkozások:

Módszertanunk legjava. 2012-ben a népmesék, népi játékok, tárgyalkotás összeillesztésével kezdtük el a munkát és sok ezer gyermekkel élhettük meg, hogy ezek az elemek miként erősítik egymást és mekkora örömet okoznak a gyerekek számára. A módszertan csiszolásával eljutottunk az Oktatási Hivatal akkreditációjáig, amely arra mutatott rá, hogy pedagógusok számára is egy igen változatosan és praktikusan használható gyakorlatot adhatunk közzé. Elektronikus kiadványaink között tematikusa e-book formájában is ajánljuk ezeket a kidolgozott népmese-foglalkozásokat.
Klikk! E-BOOK
Módszertanunk már oktatási felületünkön is megismerhető. Akkreditált 8, 15 és 45 kreditet biztosító képzéseink elsősorban a mesére legfogékonyabb, óvodás-, és kisiskolás korosztállyal foglalkozó pedagógusokhoz szólnak. Kínálatunkban azért a szülők is találnak olyan tematikus kurzust, amelybe bátran belevághatnak ismeretbővítési szándékkal.
Klikk! 
POMPASNAPOK.SENSEI.HU

Mesetérképek:

Pleszkán Orsi gyönyörű munkái tükrözik a népmeséinkre jellemző tér és idő egységét. A vizuális elemekkel (megrajzolt meseszerepelők, helyszínek) segítik a mese felidézését a szülők és a pedagógusok, vagy akár a gyerekek számára. Emellett színezőként a további feldolgozást is támogatják. 
Klikk! MESETÉRKÉP

Módszertani kurzusok:

1_4.jpgOnline oktatási felületünk számtalan előnnyel bír azok számára, akik a népmese-foglalkozásokat be szeretnék építeni nevelői, tanítói munkájukba, vagy a könyvtári, és szabadidős tevékenységekbe. A képzésekhez kapcsolt, kidogozott foglalkozástervek a digitális oktatás felületire is könnyen átültethetők. 
A szülők számára pedig egy olyan komplex módszertani megismerését teszik lehetővé, amellyel gyermekeiket otthon is fókuszált és kreatív feladatmegoldásra ösztönözhetik. Ez elősegítheti az intézményi beszoktatást, előkészítheti az olvasóvá nevelést és számos tanulási nehézséget is áthidalhatnak, hisz a népmese-foglalkozások minden intelligenciaterületet megmozgatnak.
Klikk! ONLINE MÓDSZERTANI KÉPZÉSEK

Szakmai csoportok: Népmese és népi játékok témában külön csoportokat hoztunk létre, ahol közel 15.000 tag segítheti egymást.
Klikk! NÉPMESE CSOPOT 
Klikk! NÉPI JÁTÉKOK CSOPORT
Kiemelt csoportunk a Pompás Pedagógusok zárt csoportja a képzéseink résztvevőiből toborozzuk. Ezen a felületen tematikus ötleteket osztunk meg, a kollégák igen segítőkészen állnak egymáshoz, legyen szó egy-egy jeles nap témájáról, vagy a szakmai minősítésekre való felkészülésről. 
Klikk! POMPÁS PEDAGÓGUSOK
Blogunk felülete is egy szakami platform. Már több, mint 400 szalmai cikk segíti a pedagógusokat és a szülőket, hogy hagyományainkból meríthessenek és a mai modern életükbe is beépíthessék azokat, amelyek segíthetnek  boldogulásukban.
A csapatunk 2019-ben és 2020-ban is felkerült az Edison100 listájára, amely a Magyarország 100 leginnovatívabb gyerekekkel foglalkozó programjának rangos lajstrom. Érdemes nálunk körülnézni ötletért, tippekért és jó gyakorlatért szemezgetni vendégírónk beszámolói között is.
Klikk! POMPASNAPOK.BLOG.HU

evszakok_mesei_4.jpg

mesek_teli_estekre.jpg

Szólj hozzá

játék család mese ingyenes élmény játékok óvoda családi napok gyűjtemény közösségi oktatási bölcsőde beltéri időtöltés pedagógus feladat mesetár népi játék módszertan tanító népmese nevelési óvónő pompás céllal videótár metodika intézményi játéktár othhoni