2021. máj 27.

Mesés biologika - biologikus mese

írta: Zsótér Boglárka
Mesés biologika - biologikus mese

Fogadjátok szeretettel Orlik Ilona, Pompás Nagykövet cikkét a népmesék és biologika világának közös szálairól!

*****************

A CSUDAMADÁR

Két távolinak tűnő terület: a mesei bölcsesség és élettani működésünk egybevetésére hívlak meg kedves Olvasó!

 „Volt egyszer egy szegény ember. Olyan igen szegény volt, hogy mindennapi betevő falatját is csak úgy tudta előteremteni, hogy mindent összegyűjtött, mit erdőn, mezőn talált.”
Fogott egyszer egy varjút, amelynek szárnya alatt írás tanúskodott arról, hogy aki a madár máját megeszi, abból római király lesz, aki pedig a szívét eszi meg, az a párnája alatt minden reggelre 3 arany pénz talál. 

Mi a legfőbb gondja a szegény embernek?
A NÉLKÜLÖZÉS!

192120584_1637860533089581_7970894445319934605_n.jpg

AZ ÉN CSUDAMADARAM: A BIOLOGIKA

Egy olyan tudást szeretnék bemutatni, ami még kevéssé ismert: a Biologika - Új Medicinát. Jómagam 10 éve foglalkozom vele, elmondhatom, hogy szerelem volt első látásra.

Az Új Medicina Dr. Ryke Geerd Hamer német orvos 1980-as években tett felfedezésein alapul. Saját családi tragédiája vezette el oda, hogy testünk elváltozásainak megtalálta lelki okait.

Kutatásai nyomán feltárta a - testi elváltozások, daganatok, sorvadások - megbetegedések érzelmi okait, amelyeket négy nagy csoportba sorolt be:

  • érintkezési vagy elhatárolódási konfliktusok,
    azaz kívánatos-e vagy sem valakivel/valamivel a testi érintkezés?
    Ezekből alakulhatnak ki például a bőr felszínén az allergiás kiütések, de az izombénulás, aranyér, tejvezeték daganata is ide sorolandó.

  • önbecsülés-, leértékelődés konfliktusai
    a kötőszöveteinkben megnyilvánuló elváltozások okozója,
    : ízületi fájdalmak, csontritkulás, petefészek ciszta, szívizomsorvadás stb.

  • sérülésfélelem, aggodalom-, vitakonfliktus.
    Mellhártyagyulladás, szívburok felvizesedése, tejmirigy daganat például.
  • falat konfliktusoknak
    nevezte el Dr. Hamer azokat az érzelmi kilengéseket, amik a létfontosságú dolgainkat érintik. Ami NÉLKÜL nem élet az élet!
    De az sem élet, ha valamivel muszáj együtt élni, pedig már szívesen NÉLKÜLÖZNÉM!

 

NÉLKÜLÖZÉS!
Nocsak! A szegény ember legfőbb gondja is éppen a nélkülözés!
Elárulom, hogy melyik szervhez társítja a Biologika a nélkülözést: a MÁJ-hoz.

A téli álmot alvó állatok raktározó mája is zsírdaganatot képez az ínséges idők átvészelésére. Ebből a zsírból származik a tartalék energia a tél folyamán. A természetben ez egy jól bevált, folyamat, amely az Anyatermészet bölcsességéről árulkodik.
Mi, a civilizáció előnyeit élvező emberek nem vagyunk ilyen mértékben kiszolgáltatva a természetnek, ám mégis működésbe léphet ez a természetben jól bevált folyamat.
De akkor mégis, hogyan?
Ezt is elárulom: félelmektől, aggodalmaktól, ÉRZELMI hatásoktól.

Aki azon stresszel, hogy nem lesz elég tartaléka, és ezt az aggodalmát mélyen megéli, annál bármely évszakban kialakulhat ez az elváltozás. Például akkor, amikor elveszíti a munkáját, és nem tudja, hogy miként fogja kifizetni a számláit.

ELVÁLTOZÁSAINK KULCSA

Ez a tudásanyag nem találgatás eredménye! Pontosan tudható, hogy melyik testi szövetünk miként működik. Az Új Medicinában logikus rendszerbe foglalható ez a működés. Mert bár sokfélék a szöveteink, de közös gyökerűek. Ennek élettani hátterét az embrionális lét elején kialakuló csíralemezekkel tudjuk megmagyarázni.

CSÍRALEMEZEK

Kezdetben az osztódó petesejt teljesen egynemű. Aztán kb. a megtermékenyüléstől számított 17. naptól elkezd speciális szövetekké formálódni.
Ezeket a speciális szöveti kezdeményeket nevezzük: csíralemezeknek.
Háromfélék lehetnek: belső-, középső- és külső csíralemez.

A belső csíralemez származású szövetekből (mirigyszövetek) legtöbbet a tápcsatornánkban találunk. A táplálékkal, azaz a ’FALAT’-tal foglalkoznak ezek a szövetek.

A máj is egy nagy mirigyes szervünk, és mint ilyen a nélkülözési falat konfliktusára reagál.

copy_of_copy_of_untitled.jpg

MESEI BÖLCSESSÉG

Hogy a mesemondó miféle tapasztalata vonta egy történetbe a szegény ember konfliktusát és a varjú máját, azt ma már nem tudhatjuk. Mindenesetre érdekes, hogy a mesében a nélkülözést éppen a madár mája (és a szíve) váltja ki.

Lehet, tehát valós a megélés úgy, mint a mesében, ám a való életben történhet épp ellenkezőleg is. Mert látszólag valakinek nagyon is tele az éléskamrája meg a pénztárcája, de mégis azt az érzést éli, hogy vajon elég lesz-e az, amije van. Ezzel pedig az érzések birodalmába lépünk át a valóság talajáról. Márpedig érzésekkel vitatkozni nem érdemes! Ha azt érzi, akkor számára az a valóság.
A mesék nagyítót adnak a kezünkbe, hogy rátekintsünk egy-egy vélt vagy valós életbeli nehézségre, hogy megértésükkel megteremthessük lelki békénket.

***************************

A téma iránt érdeklődőknek szeretettel ajánljuk az orlikilona.hu weboldalt és a hozzá kapcsolódó Youtube csatornát is. 

 Az idézett történetet Boldizsár Ildikó válogatásában megtalálhatjátok ITT!

***************************

Hagyományok új felületeken, új köntösben

Hiszünk abban, hogy hagyományaink fontos tudást és megerősítést, intelmet hordoznak a mai ember számára is. Vegyük ismét birtokba ezeket az ismereteket, és építsük be a mindennapokba!

  • Videó anyagaink rövid interakciók, legyen szó játékról, meséről vagy tárgyalkotásról.
    Klikk erre a linkre! Megnézem a Pompás Napok You Tube csatornáját!
  • Mesetárunk 2017 óta egy bővülő gyűjtemény azokból a mesékből, amelyekhez a Pompás Napok csapata kötődik. Klikk! Ellátogatok a Mesetárba!
  • Játéktárunk javarészt népi játékokat tartalmaz, játékfűzéseket és néhány olyan ötletet is, amelyek a néphagyományban gyökereznek. Ezek a gyerekekkel való együttlétek alatt új variációként születtek meg.
    Klikk ide! Felkeresem a Játéktárat!
  • Szakmai cikkeink és vendégírónk tollából született írások is számos izgalmas témát feszegetnek, ötletekkel szolgálnak. A blog felületének jobb oldalán, a kereső funkcióval rákereshetsz konkrét kifejezésekre is.
    Klikk! Beleolvasok a blogba! 
    Népmese-foglalkozás címszóval ezeket a cikkeket több, mint 200.000 látogató olvasta el.
    Kattints rá! Nézzük, melyek ezek a cikkek!
  • Online előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.
  • Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Szólj hozzá

nélkülözés népmese biologika pompás nagykövet Orlik Ilona csudamadár