2021. jún 30.

Kincses Kultúróvoda 2021 - álmok, amelyek valóra válnak

írta: Kormos Rebeka
Kincses Kultúróvoda 2021 - álmok, amelyek valóra válnak

Több Pompás Napok képzés és gyermek program valósult meg az elmúlt években az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a "Kincses Kultúróvoda" című pályázati program keretei között.

Az egyik legmeghatározóbb élmény a megvalósuló programok között a Rákosmenti Napsugár Óvodához kötődik. Ott továbbképzést és meseösvény programot is meg tudtunk valósítani a pályázatnak köszönhetően. Az intézmény vezetője, Tubolyné Szabó Kinga időt és energiát nem kímélve készítette elő a pályázati anyagot.
keszuljunk_egyutt_a_magyar_nepmese_napjara1_1500pix.jpg
A jó munka eredményeként a kollégákkal igen vidám és hasznos napot tölthettünk együtt a népmesék, népi játékok és tárgyalkotó tevékenységek ötvözésének témájában. A fókuszban a népmese-foglalkozások mindennapi használhatósága állt. A Pompás Napok módszertana szerint a népmeséket a középpontba helyezve a többoldalú megerősítés eszközével élve hagyományainknak helyük van a mindennapjainkban.

Játékkal és mesével nevelni és oktatni lehetséges!

mesehos_lettem.JPGNéhány hónappal később a meseösvény programon a gyermekek vehettek részt a mesés kalandozáson.
A tervezéstől a megvalósulásig pedig nagyon jó szakmai kapcsolatokat jöttek létre.

2021-ben is lehet pályázni!

"„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális és köznevelési ágazatainak együttműködése eredményeként hatodik alkalommal jelent meg a „Kincses Kultúróvoda” pályázat felhívása" olvasható az információs oldalon. 
Tovább információk itt.
A pályázatok beadásának határideje 2021. július 14.

pompasnapok_hu_meses_birodalom_cover_2.jpg

Pompás együttműködés

Módszertanuk komplexitása eddig is meggyőző erővel bírt. Programcsomagjainkat mindig a pályázó óvoda sajátosságaihoz igazítjuk, törekedve arra, hogy meglévő értékeket tovább erősítsük. Ismerjétek meg csapatunkat a Rólunk rovatban és keressetek minket bátran akár ehhez a pályázati lehetőséghez kapcsolódva, akár az új 2021/22-es nevelési évet tervezve.

Hagyományok új felületeken, új köntösben

Hiszünk abban, hogy hagyományaink fontos tudást és megerősítést, intelmet hordoznak a mai ember számára is. Vegyük ismét birtokba ezeket az ismereteket, és építsük be a mindennapokba!

 • Videó anyagaink rövid interakciók, legyen szó játékról, meséről vagy tárgyalkotásról.
  Klikk erre a linkre! Megnézem a Pompás Napok YouTube csatornáját!
 • Mesetárunk 2017 óta egy bővülő gyűjtemény azokból a mesékből, amelyekhez a Pompás Napok csapata kötődik. Klikk! Ellátogatok a Mesetárba!
 • Játéktárunk javarészt népi játékokat tartalmaz, játékfűzéseket és néhány olyan ötletet is, amelyek a néphagyományban gyökereznek. Ezek a gyerekekkel való együttlétek alatt új variációként születtek meg.
  Klikk ide! Felkeresem a Játéktárat!
 • Szakmai cikkeink és vendégírónk tollából született írások is számos izgalmas témát feszegetnek, ötletekkel szolgálnak. A blog felületének jobb oldalán, a kereső funkcióval rákereshetsz konkrét kifejezésekre is.
  Klikk! Beleolvasok a blogba! 
  Népmese-foglalkozás címszóval ezeket a cikkeket több, mint 200.000 látogató olvasta el.
  Kattints rá! Nézzük, melyek ezek a cikkek!
 • Online előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.
 • Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Szólj hozzá

programok gyerek továbbképzés pedagógus módszertan ovis óvodai Pompás Napok népmese-foglalkozás Kincses Kultúróvoda