2022. jan 24.

Ismét Pompás Mesés Óvodát avatunk

írta: Kormos Rebeka
Ismét Pompás Mesés Óvodát avatunk

Holnap a budapesti Deák Óvodában adjuk át a Pompás Mesés Óvoda címet.
Az intézmény elkötelezett az anyanyelvi nevelés mellett és ezen túl a környezeti nevelés is kiemelt szerepet kap a pedagógiai munkában. Ezekhez tökéletesen illeszkedik a Pompás Napok módszertana, ahol a hagyományok kincsestárából merítünk és az egységes világképet erősítjük gyermekben és felnőttben egyaránt. Az így létrejövő népmese-foglalkozások mesével, dallal, játékkal átszőve biztosítják az élményszerű tanulást. 
A Pompás Napok mottója: nevelés játékkal és mesével ismét megvalósulni látszik a Deák Óvoda intézmény falai között, az ott dolgozó, szakmájuk iránt elkötelezett nevelőkkel. 
Büszkék vagyunk Rájuk!

pompas_meses_ovoda_4.jpg

A Pompás Mesés Óvoda címet olyan intézményeknek adományozzuk, amelyek elkötelezettek a Pompás Napok módszertanának alkalmazása iránt. Hisszük, hogy a népmesék, népi játékok és hagyományok ezáltal visszakerülhetnek az őket megillető helyre, a családok, gyerekek és intézmények mindennapjaiba.
A Pompás Mesés Óvoda címhez számos kedvezmény társul, ugyanakkor néhány kérésünk is van a címet elnyerő óvoda felé. A csatlakozó intézmények egy olyan rendszerhez társulnak, amelyben érték egymás segítése és a hagyományok ápolása.
Módszertanunk 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is felkerült Magyarország 100 legjobb, gyerekek fejlesztését célzó programjának listájára, az Edison100 listájára. Ez a szakmai elismerés és a bővülő Pompás Mesés Intézmények hálózata is megerősíti, hogy a hagyományokból merítő Pompás népmese-foglalkozások módszertana fontos helyet tölt be a gyermekek nevelésében és oktatásában.
Szakmai továbbképzéseink a népmesékkel kapcsolatban hiánypótlók, ugyanakkor a népmesék, a népi játékok és a népdalok komplex használata terén egyedülállóan közelíti meg a gyermekek életkori sajátosságait és igényeit.

Gyakorlatorientált módszertan a mindennapi használatra!

Hogy lesz egy népmeséből népmese-foglalkozás?

No. 1.: kell egy jó kis történet:
smartmockups_ks4vvgqh-scaled.jpg
4_2.jpg
...aztán mondd el, töltsd fel élménnyel! Mesés lesz!

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

logo.jpg

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

Szólj hozzá