2022. ápr 14.

Tóth Tímea - Sarmasági 1.sz Líceum - Mesés Népviselet Napja 2022

írta: Kormos Rebeka
Tóth Tímea - Sarmasági 1.sz Líceum - Mesés Népviselet Napja 2022

Mesés Népviselet Napja 2022 pályázatot a Pompás Napok csapata hirdette meg, hogy felhívja a figyelmet a közelgő VIII. Népviselet Napjára, amely 2022. április 24-én lesz. A pályázatra több, mint 50 intézmény/magánszemély jelentkezett. A beküldés lezárult, így most már megmutathatjuk a nagyvilágnak, milyen csodák érkeztek a postafiókunkba. Az eredményhirdetésre 2022. április 22-én kerül sor. A pályamunkákat egy 8 főből álló zsűri fogja véleményezni, és kiválasztani az első 3 helyezettet. Sorozatunkban külön blogposztokban mutatjuk be a pályázókat, és az általuk beküldött fotókat. Fogadjátok szeretettel Tóth Tímea pályázatát a Sarmasági 1.sz Líceumból! A VIII. Népviselet Napja hivatalos oldalán pedig további információt találtok az évről évre egyre nagyobb közösséget megmozgató kezdeményezésről. 

img_20220410_182137.jpg

Mi vagyunk az előkészítő B. osztály, Sarmaságról, Erdélyből. Számomra nagyon fontos, hogy a gyerekek már ebben a zsenge korban megismerkedjenek a magyar hagyományokkal. Kis tanítványaim (21 tanuló) nagyon kedvelik a népmeséket, s mindent, ami a magyarság megőrzéséhez kapcsolódik. 

Én a jeles napokon mindig népviseletben megyek tanítani. Ez már számukra nem feltűnő. Sőt tudják, hogy akkor az a nap fontos a népünk számára és izgatottan várják a tevékenységeket. 

 Az elmúlt héten a népviseletünket tanulmányoztuk, hogy mit lehetett leolvasni, megtudni valaki ruházatából.

Mariska érkezett a gyerekekhez (saját készítésű báb), aki segített eligazodni a népviselettel kapcsolatos kérdésekben.

img_20220406_221717.jpg

 A nap végén színezőt kaptak a gyerekek.

Köszönjük a pályamunkát! Mesés Népviselet Napját kívánunk!

Hagyományok új felületeken, új köntösben

Hiszünk abban, hogy hagyományaink fontos tudást és megerősítést, intelmet hordoznak a mai ember számára is. Vegyük ismét birtokba ezeket az ismereteket, és építsük be a mindennapokba!

 • Videó anyagaink rövid interakciók, legyen szó játékról, meséről vagy tárgyalkotásról.
  Klikk erre a linkre! Megnézem a Pompás Napok You Tube csatornáját!
 • Mesetárunk 2017 óta egy bővülő gyűjtemény azokból a mesékből, amelyekhez a Pompás Napok csapata kötődik. Klikk! Ellátogatok a Mesetárba!
 • Játéktárunk javarészt népi játékokat tartalmaz, játékfűzéseket és néhány olyan ötletet is, amelyek a néphagyományban gyökereznek. Ezek a gyerekekkel való együttlétek alatt új variációként születtek meg.
  Klikk ide! Felkeresem a Játéktárat!
 • Szakmai cikkeink és vendégírónk tollából született írások is számos izgalmas témát feszegetnek, ötletekkel szolgálnak. A blog felületének jobb oldalán, a kereső funkcióval rákereshetsz konkrét kifejezésekre is.
  Klikk! Beleolvasok a blogba! 
  Népmese-foglalkozás címszóval ezeket a cikkeket több, mint 200.000 látogató olvasta el.
  Kattints rá! Nézzük, melyek ezek a cikkek!
 • Online előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.
 • Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

 

Szólj hozzá

pályázat 2022 Népviselet Napja Mesés Népviselet Napja