2022. sze 19.

Pompás mesés kihívás a Népmese Napja előtti hétre

írta: Kormos Rebeka
Pompás mesés kihívás a Népmese Napja előtti hétre

Szeptember 26-30. között
varázsoljuk meséssé
a gyerekek napjait!
pompas_napok_nepmese_napja_2022_kihivas.jpg

A Népmese Napját megelőző hétre közösségi kihívást kezdeményezünk.
A Pompás Napok módszertana mentén sok tízezer gyerkőccel és az őket nevelő pedagógussal találkoztunk már az elmúlt 10+ évben. Bár figyelmünk középpontjában a gyermekek állnak és az, hogy őket az élőszavas meséléshez szoktassuk, mégis mindig azt tapasztaljuk, hogy a népmesék bátorítják és reménnyel töltik meg a felnőttek lelkét is. A mesélő és a mesehallgató együtt kapnak megerősítést az élet lényeges kérdéseivel kapcsolatban. Egy jól megtervezett Pompás népmese-foglalkozás minden intelligencia terület megmozgat.


A szeptember 30. jeles napra készülve minden nap csak egy kis időt szánjatok a mesékre!
Tartsatok velünk!
Regisztráció a
Pompás Mesés Kihívásra

Így fogj hozzá!

Hogy lesz egy népmeséből népmese-foglalkozás?

No. 1.: kell egy jó kis történet:
No. 2.: kell egy jó módszer:
No. 3.: kell egy csipet bátorság:
4_2.jpg
...aztán mondd el, töltsd fel élménnyel! Mesés lesz!

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

logo.jpg

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

a nap lesz csatlakozz hagyomány kihívás hagyományos komplex otthoni mesemondó foglalkozás mesés népmese 2022 jeles jeles nap intézményi Napja élményszerű szeptember 30. Népmese népmese-foglalkozás Népmese napi kihívás kihíváshoz feldolgzozás