2017. jún 14.

Hecsedli Néptáncműhely - Tánc szívvel, lélekkel, barátsággal

írta: Zsótér Boglárka
Hecsedli Néptáncműhely - Tánc szívvel, lélekkel, barátsággal

Az Ócsai Tájházban június 24-én remek program várja a családokat! Az eseményről részletesen egy régebbi bejegyzésben olvashattok. A mai poszt az egyik közreműködőről szól: a Hecsedli Néptáncműhelyről.

12993638_10209739680232480_8213160041163755721_n.jpg

"A 2013. novemberében alakult együttes régóta együtt táncoló barátok összefogásával jött létre. Megalakulásuk célja egy olyan közösség összetartása, akik nemcsak táncolni szeretnek, de minél szélesebb körben szeretnék megismerni a Kárpát-medence magyarlakta településeinek táncait is. Az együttes hosszútávú célja autentikus táncanyagok tanulása, az adott tájegység táncainak minél alaposabb elsajátítása és az improvizatív táncolás mellett, koreográfiák előadása." - olvashatjuk a Hecsedli Néptáncműhely honlapján.

hecsedli.JPG

Az együttest fiatal, dolgozó felnőttek alkotják, így egy estét töltenek együtt, amikor is közösen tanulnak új táncanyagot, vagy idéznek fel régebbi koreográfiákat, dalokat. Kedvenceik az erdélyi táncok, de repertoárjukban szerepelnek nyírségi, felvidéki és dunántúli táncok is. De hogy mit jelent belülről megélni egy tánccsoport munkáját, amelyet a hagyományőrzés és a közös táncoláson kívül még baráti szálak is összefűznek? Lássuk, mit mondanak a tagok! :)

"Együttesünk alkotóeleme a szoros baráti kötelék, de mindig szívesen várjuk az új tagokat is."

"Befogadás, humor és jóízű közös táncolás jellemzi a közösséget."

"Az autentikus tánc örömét élvezzük minden próbán."

"A próbák utáni hosszúlépések segítenek a koreográfiák rögzítésében." :)

"A közös izzadás a kötőanyag a tagok között."

"A citromlekvárt jobban szeretem, de a Hecsedli se rossz. Célunk, hogy a nyugdíj után is együtt koptassuk a csípő ízületeket padlót." :)

"Ilyen csapatot nem látott még föld és ég / Benne minden férfiú derék! / Ha pedig a lányokról is szólok / Irigykednek a Vadrózsa-bokrok!"

Mi már nagyon várjuk a június 24-ét, hogy együtt legyünk részesei a Hecsedlivel egy remek napnak!

13043754_10209739657271906_4779855406226613562_n.jpg

Június 24-én nem csupán a Hecsedli Néptáncműhely, hanem a Lippogó és a Berta Alexandra (Pengetős Trió) is velünk tart. Várunk mindenkit szeretettel!

A Hecsedli Néptáncműhely elérhetőségét ide kattintva találjátok.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá