2019. sze 27.

A hegyek tetejin a szőlő

írta: Kormos Rebeka
A hegyek tetejin a szőlő

A Parasztbibliában olvasható Kolos Nándor elmondása alapján, Letkésen feljegyezve:

szoloskert.jpgFotó: Peer Réka

A Noé vitt be szőlővesszőt is a bárkába, és amint kezdett a víz apadni, szállt le a vízözön, Noé próbálgatta, hogy mennyire van a föld még a bárka aljához. Szőlővesszőket vitt a bárkába és szúrta le. Ahogy szurkálta, a hegyek tetejin az iszapba ottragadt a vessző. Oszt azóta van a hegynek tetejin olyan jó szőlő, mer a Noé kezdett még ott ültetni. Azok a vesszők még,az ő idejéből származnak, úgy mint Hegyalján, Tokajban; meg vannak olyan jó nevezetes szőlők. Azok mind a Noé vesszejéből származnak.

Forrás: Parasztbiblia
Interneten fellelhető részletek: http://bakternota.blogspot.com/p/parasztbiblia.html

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

mese mesetár népmese A hegyek tetejin a szőlő Parasztbiblia