2020. máj 13.

Így készülhetsz ovisokkal és alsósokkal a Nemzeti Összetartozás Napjára

írta: Kormos Rebeka
Így készülhetsz ovisokkal és alsósokkal a Nemzeti Összetartozás Napjára

Nem kell beszélni róla sohasem,
De mindig, mindig gondoljunk reá.

(részlet)
Juhász Gyula: Trianon

nemzeti_osszetartozas_napja.jpg

A Nemzeti Összetartozás Napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező nemzeti emléknap. Június 4-ét, az 1920-as trianoni békediktátum napját az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló 2010. évi XLV. törvényben nyilvánította a Nemzeti Összetartozás Napjává.

A Pompás Napok koncepciója, az oktatói csapat és a Pompás Nagykövetek értékrendje a hagyományokban gyökereznek. Ezt a megemlékező napot is megéljük már évek óta gyermekközösségekben és képzéseink során erre is ötletekkel szolgálunk.
A legkisebbekkel ezen a napon megemlékezést tartani fejtörést okozhat akár a pedagógia munkában, akár egy intézmény programjának megszervezésében, legyen az könyvtár, kultúrház, vagy gyülekezeti közösség.
Ötleteinkkel ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Öletek óvodásoknak és kisiskolásoknak:

Nemzeti Összetartozás Napja alsósoknak a mese műfajában

Nemzeti Összetartozás Napja - online kvíz kisiskolásoknak

Öltözködés és viseletek a népmesékben online továbbképzés pedagógusoknak

Képes beszámoló 2016-ból, egy jó példával a települési megemlékezésre

Hagyományok új felületeken, új köntösben

Hiszünk abban, hogy hagyományaink fontos tudást és megerősítést, intelmet hordoznak a mai ember számára is. Vegyük ismét birtokba ezeket az ismereteket, és építsük be a mindennapokba!

  • Videó anyagaink rövid interakciók, legyen szó játékról, meséről vagy tárgyalkotásról.
    Klikk erre a linkre! Megnézem a Pompás Napok You Tube csatornáját!
  • Mesetárunk 2017 óta egy bővülő gyűjtemény azokból a mesékből, amelyekhez a Pompás Napok csapata kötődik. Klikk! Ellátogatok a Mesetárba!
  • Játéktárunk javarészt népi játékokat tartalmaz, játékfűzéseket és néhány olyan ötletet is, amelyek a néphagyományban gyökereznek. Ezek a gyerekekkel való együttlétek alatt új variációként születtek meg.
    Klikk ide! Felkeresem a Játéktárat!
  • Szakmai cikkeink és vendégírónk tollából született írások is számos izgalmas témát feszegetnek, ötletekkel szolgálnak. A blog felületének jobb oldalán, a kereső funkcióval rákereshetsz konkrét kifejezésekre is.
    Klikk! Beleolvasok a blogba! 
    Népmese-foglalkozás címszóval ezeket a cikkeket több, mint 200.000 látogató olvasta el.
    Kattints rá! Nézzük, melyek ezek a cikkek!
  • Online előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.
  • Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpgKövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

 

Szólj hozzá

oktatás a online kisgyerek ötletek ötlet olvasmány kvíz megemlékezés számára játékos anyagok mesés részére emléknap kicsik békeszerződés kisiskolás trianoni Így Nemzeti készülj június 4. Napja Összetartozás alsós meséval Napjára