2021. aug 02.

Készüljünk együtt a Népmese Napjára!

írta: Kormos Rebeka
Készüljünk együtt a Népmese Napjára!

pompas_napok_pedagogus_kepzes_nepmese_napja_2021_2.jpg

Minden évben készülünk erre a napra szívvel-lélekkel!
Szülőként, pedagógusként és gyerekekkel foglakozó szakemberként is fogsz találni itt ötleteket, hasznos kiadványokat, mesés eszközöket, mint mesekártya és mesetérkép.

Tematikus szakmai csoportot indítunk:
Magyar Népmese Napja - nyílt csoport
Szeretnénk, hogy ez minden magyar gyermek számára ünnep legyen!
A tematikus csoporttal is szeretnék segíteni mindazokat, akik már ünneplik ezt a napot, hogy újabb ötletekkel gazdagodjanak, és azokat is, akik most szeretnének belevágni. Itt csatlakozhattok!

pompas_napok_pedagogus_kepzes_nepmese_napja_2021_5.jpg

Ez vár rád:

A Pompás Napok alapítói 3 órás bővített előadást tartanak 5 kreditpont igazolással, 2021. augusztus 30-án, 15-00-18.15 között.
Felület: ZOOM
Előzetes bejelentkezés szükséges!
Részvételi díj: 5.000 Ft/fő, ha ketten vagy többen jelentkeztek egy intézményből, akkor 4.000 Ft/fő.
Jelentkezési határidő: 2021.08.27.
Készüljünk együtt a magyar népmese napjára!
2 népmese-foglalkozást ismerhettek meg az alapítók tolmácsolásában. Az élményszerű feldolgozás mellet ötletek és hasznos tanácsok várnak az intézményi lehetőségekkel kapcsolatban.
A cél, hogy az egyre népszerűbb ünnepnapot megelőzve segítsük a gyakorlati megvalósításban óvónőknek, tanítóknak, könyvtárosoknak, napközis nevelőknek és szülőknek, hogy igazán mesés nap lehessen szeptember 30., a Magyar Népmese Napja.
Hasznos lehet ez az előadás azok számára is, aki már elvégezte 30 vagy 45 órás akkreditált képzésünket, hisz 2 népmeséhez adunk ötleteket.
Ha nem vagy pedagógus, de érdekel a téma, akkor is szívesen látunk!
Részvételi díj: 5.000 Ft/fő, ha ketten vagy többen jelentkeztek egy intézményből, akkor 4.000 Ft/fő.
Jelentkezési határidő: 2021.08.27.
További tájékoztatás kérése:
pompasnapok@pompasnapok.hu

Népmese Napja

Számunkra évek óta az egyik legkiemelkedőbb napja az évnek. Meséltünk már ezen a napon kulturintézetben, iskolában, óvodában. Meseösvényt alakítottunk ki a Duna-Ipoly Nemzeti Park tájházánál, ami évről évre megújul és nagy népszerűségnek örvend. Cikke és ötlet gyűjtemények születtek ennek a napnak a népszerűsítése kapcsán. Ezeket itt olvashatod.

Hagyományok új köntösben

Hiszünk abban, hogy hagyományaink fontos tudást és megerősítést, intelmet hordoznak a mai ember számára is. Vegyük ismét birtokba ezeket az ismereteket, és építsük be a mindennapokba!

  • Videó anyagaink rövid interakciók, legyen szó játékról, meséről vagy tárgyalkotásról.
    Klikk erre a linkre! Megnézem a Pompás Napok YouTube csatornáját!
  • Mesetárunk 2017 óta egy bővülő gyűjtemény azokból a mesékből, amelyekhez a Pompás Napok csapata kötődik. Klikk! Ellátogatok a Mesetárba!
  • Játéktárunk javarészt népi játékokat tartalmaz, játékfűzéseket és néhány olyan ötletet is, amelyek a néphagyományban gyökereznek. Ezek a gyerekekkel való együttlétek alatt új variációként születtek meg.
    Klikk ide! Felkeresem a Játéktárat!
  • Szakmai cikkeink és vendégírónk tollából született írások is számos izgalmas témát feszegetnek, ötletekkel szolgálnak. A blog felületének jobb oldalán, a kereső funkcióval rákereshetsz konkrét kifejezésekre is.
    Klikk! Beleolvasok a blogba! 
    Népmese-foglalkozás címszóval ezeket a cikkeket több, mint 200.000 látogató olvasta el.
    Kattints rá! Nézzük, melyek ezek a cikkek!
  • Online előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.
  • Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Szólj hozzá

magyar ötletek napja továbbképzés akkreditált születés képzés szakmai szeptember foglalkozások pedagógus módszertan népmese Benedek Elek Napok szeptember 30. népmesefoglalkozás népmesefeldolgozás Pompás népmese-foglalkozások ötletek a népmese napjára