2021. okt 05.

Pompás Nagykövet, aki csak mesÉL és mesÉL

írta: Zsótér Boglárka
Pompás Nagykövet, aki csak mesÉL és mesÉL

Pompás Nagyköveteink csoportja egyre bővül

Szívmelengető számunkra, hogy fokozódó érdeklődés övezi a Pompás Napok módszertanát, és az azt népszerűsítő, éltető nagyköveti rendszerünket.

Barátsággal üdvözöljük legújabb tagunkat, Giriczné Gyányi Máriát, aki amellett, hogy két csodaszép gyermek édesanyja, még sok-sok területen aktív pedgógus. Legutóbbi, a Népmese Napja alkalmából szervezett mesemondásáról itt olvashattok. Lássuk hát a bemutatkozását!

marcsi.jpg

Giriczné Gyányi Mária - aki ÉLteti a meséket

 

Giriczné Gyányi Mária vagyok, óvodapedagógus, drámapedagógus. A mesék világa mindig is közel állt hozzám, tudom, érzem, hogy nekem dolgom van a mesékkel, szeretek belemélyedni, olvasni a sorok között, fejtegetni a szimbólumokat. Az óvodában a mesélés a kedvenc tevékenységem, ebben tudok igazán kiteljesedni, illetve drámapedagógusként a mesei helyzetből indított drámafoglalkozásokkal, és a tanítási drámával kísérletezek. Van egy álmom, ami megvalósulni látszik: a mesÉLek-varázslattal mesélek velem együtt megéled nevű műhely, aminek keretében interaktív meséket osztok meg az interneten keresztül, illetve mesés drámás foglalkozásokat tartok több korosztálynak.

244331280_2265982380368047_2399885420825303221_n.jpg

Az interaktív mesemondás ösztönösen jött nálam, de később már tudatosan próbáltam életre kelteni a meséket. A Pompás Napok szemlélete nagyon közel áll hozzám, ezért is végeztem el egy  komplex képzést, igaz csak online formában, de abban bízok, hogy hamarosan lehetőségem adódik személyesen is részt venni egy pompás képzésen. Az, hogy pompás nagykövet lettem számomra azt jelenti, hogy képviselhetem ezt a fantasztikus módszert, és ami még fontosabb, bebizonyíthatom, hogy a mese igenis létszükséglet a gyermeknek, és felnőttnek egyaránt. A mesében megmártózva megérthetjük a világ rendjét, és rájövünk, hogy az utunkat mi választjuk.

244351456_613806443125784_525970320858423298_n.jpg

Hiszem, hogy ami egyszer volt, hol nem volt, az bizony most is van. Hiszem, hogy az életben szükség van a mesés fordulatokra, próbákra, még a sárkányokra, boszorkányokra is, hogy boldogan éljünk, míg meg nem halunk.

-------------

Neked megvan már módszertani könyvünk, amely a népmesét és népi játékot állítja fókuszba?

Ha nem, most itt a lehetőség, hogy megrendeld EZEN a linken.

smartmockups_ks4vvgqh-scaled.jpg

nepmese-foglalkozasok_tervezese_a_pompas_napok_modszertanaval_bevezeto.JPG 

 

Szólj hozzá

pedagógusképzés nagykövet drámapedagógia népmese élménypedagógia pompás nagykövet mesÉL mesÉLEK Giriczné Gyányi Mária