2021. dec 02.

Pompás Adventi Lépegető

írta: Kormos Rebeka
Pompás Adventi Lépegető

Akár kicsik vagyunk, akár nagyok a karácsonyvárás sok türelmet igényel.
Cseperedő gyermekeink számár támpontokat adhatunk, hisz az egészen aprók a időben bizonytalanul tájékozódnak és valljuk be nekünk felnőtteknek is jelzésértékű, ha bokros adventi teendőink közepett látjuk mennyi van még előttünk. Akárhogy is, az advent estéken bevezethetünk egy új rituálét.
Gyűljünk az asztal köré! Beszélgethetünk a karácsony előtt teendőkről és akár meg is számolhatjuk, hogy mennyi nap van még Szentestéig. 

Segítőnk, egy angyal!

20211128_165236.jpg

A természetes alapanyagú filckorongon csillagok jelzik a napok számát december 1-24. között. Ezek a minden évben elővehető egyedi, kézi munkával elkészített szettek a Szilvi's Felt Works műhelyében készülnek. A maga egyszerűségében gyönyörű munka mind és az adventi asztal dísze is lehetnek, akár otthon, a nagyszülőknél, akár intézményben szeretnénk a karácsonyt tapintatosan becsempészni a decemberi hetei során.

Ünnepváró rituálék

A szetthez vagy akár önmagában is ajánljuk az Ünnepváró mesegyűjteményünket, amelyet a Pompás Napok nagykövetei és oktatói alkottak meg. Ez a kiemelt szakmai csapatunk egymást és másokat is inspirálva
éltetik a népmeséket, történetmesélési hagyományokat nap mint nap, ki-ki a maga szakterületén: óvódapedagógusként, tanítóként, tanárként, meseterapautaként vagy kulturális szakemberként.

pompas_adventi_lepegeto_500_x_500_px.jpg

Egyediség dicsérete

A Pompás Adventi Lépegető Urda Szilvi, a Szilvi's Felt Works műhely tulajdonosának munkáját dicséri. Szilvi kezei között életre kelnek a színes filcanyagok és bár eddig filc állatkáiról ismerhettétek őt, most az ünnep őt is alkotásra inspirálta. Minden egyes szett nagy szeretettel és törődéssel készül ujjai munkájával.
Most még a készlet erejéig kapható szett akciós áron! Klikk ide: Pompás Adventi Lépegető

smartmockups_kwot7yb6.pngAz Ünnepváró mesegyűjteményünkben pedig oktatóink és nagyköveteink ajánlásával olvashatjátok a 24 mesét, legendét és történeteket. 

POPOVICSNÉ GYENGE JUDIT így ír az egyik meséről:

Advent a szeretet, a család, a meglepetések időszaka. Fontosnak tartom, hogy a gyermekek megismerjék azt az örömöt, amit az ajándékozás okoz.
A mai világban nem elhanyagolható, hogy korán elkezdjük megmutatni nekik, hogy a számukra természetes dolgok másoknak hiányoznak. Ha megtehetik, hogy megosztják az amúgy is sokszor felhalmozott tárgyaikat, ha bárhogy segítenek másokon, mekkora örömöt okoznak, nem csak annak, akit megajándékoznak, hanem az ő szívük is csordultig megtelik szeretettel.
Ezért mesélem ezt a mesét a gyermekeknek. 

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

Online oktatási felületünk, akkreditált továbbképzésekkel várja a pedagógusokat és tudásbővítő kurzusokkal a szülőket!

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

 

Szólj hozzá

24 naptár mese kézműves fa karácsony karácsonyra ajándék advent ötletek meghitt természetes filc családi alapanyag dísz napra karácsonyi adventi mesés népmese egyedi asztali esték együttlét ajándékba adventre alkalmak ünnepváró számoló alsósoknak Luzsi Margó obisoknak napjaira estéire meséléshez napokat alapanyagú A jószívű királyfi Pompás Adventi Lépegető