2022. jan 16.

Pompás Meseműhely - új év, új tervek

írta: Kormos Rebeka
Pompás Meseműhely - új év, új tervek

pompas_napok_online_mesemuhely_1.jpg

Az idei évben új mesés alkalmak szerveződnek a házunk táján. Hamarosan további részletekkel érkezünk.
A Pompás Napok hírlevelére feliratkozókat rendszeresen értesítjük újdonságainkról, akcióinkról és aktuális programjainkról.

Feliratkozás a Pompás Napok hírlevelére

2022 Évtervezés a Pompás Napok csapatával
Ingyenes kiadványunk szeretettel készült!

2022-ben "Szerencsével járj!"

szerencsevel_jarj_7_1.jpg

Meseműhely felnőttnek és gyereknek

A Pompás Napok módszertana szerint tartott népmese-foglalkozások sok élményt ígérnek a résztvevők számára.

Felnőtt alkalmaink célja a mesék rétegeinek, üzeneteinek tudatosítása és a belső erőforrásokat mozgósító motívumainak felismerése.
Tarts velünk, ha szereted a népmeséket, vagy ha sok a kérdésed ezzel a műfajjal kapcsolatban!
Kiemelten ajánljuk ezt a műhelymunkát mindazoknak, akik családi, baráti vagy gyermek társaságban szeretnének élőszóban mesélni, de kihívást jelent egy-egy szövegbe életet lehelni.
Alkalmainkon mindig lesz egy kiemelt népmese és a témához csokorba szedünk még pár történetet, hogy aki szeretne, további felfedezéseket is tehessen az aktuálisan felmerülő témákban.
Műhelyünk módszertanilag támaszkodik az alkotó-fejlesztő meseterápiára, a nemzetközi storytelling technikákra és saját mesemondói tapasztalatainkra.
Online Meseműhely - felnőtteknek, minden hónap 3. csütörtökén 17.30-19.00 között.
Személyes Időtlen Meseműhely - felnőtteknek, limitált létszámban.

A meseműhelyek másik nagy és egyre szélesebb körben használt formája a gyermekeknek tartott heti, havi vagy akár napi rendszerességgel tartott alkalmak. Itt az óvodákban, iskolákban dolgozó pedagógusok a Pompás Napok népmese-foglalkozás módszertana szerint tartják az alkalmakat, ahol bizony megvalósul a játékkal és mesével való nevelés és ismeretátadás. Ezekhez az alkalmakhoz sokféle megoldást, ötletet és eszközt kínálunk a pedagógusoknak.

Hogy lesz egy népmeséből népmese-foglalkozás?

No. 1.: kell egy jó kis történet:
smartmockups_ks4vvgqh-scaled.jpg
4_2.jpg
...aztán mondd el, töltsd fel élménnyel! Mesés lesz!

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

logo.jpg

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

Szólj hozzá