2022. már 14.

Milyen legyen a Föld órája 2022-ben?

írta: Kormos Rebeka
Milyen legyen a Föld órája 2022-ben?

Békétlenség és durva nemtörődömség amivel nap mint nap szembesülünk.
A hírek a háborús helyzetről szólnak. A hadiállapot eredményeként a energiahordózók ára az egekbe szökik, amelyet előbb-utóbb személyes életünkben is érzékelünk. Nem vonhatjuk kimagunk ennek hatásai alól.

Pompás, mesés tervek

A Pompás Napok csapatában mindig hangsúlyozzuk, hogy előre kell tekintenünk, amikor szorító helyzetben találjuk magunkat. Lelkünket meg kell erősítenünk, mert saját hozzáállásunk fontos közvetlen környezetünknek, gyerekinknek és a gondjainkra bízott lurkóknak. Így amellett, hogy előre tekintünk és mindenkit arra buzdítunk, hogy tegye továbbra is azt, amiben jó, a mesék sok évszázados bölcsességéhez fordulunk.

mese_feny_2.jpg

A villamos energia alapvető mai életünkhöz.
Ennek a energiaforrásnak a helyes és takarékos használatára hívja fel a figyelmet a WWF kezdeményezése, a Föld órája. Ezt 16 éve minden évben március utolsó szombatjára időzíti a világszervezet. 

"A szimbolikus akció célja mindig az volt, hogy az összefogás erejével pozitív környezeti változásokat érjünk el. 
Ezekben a nehéz időkben a 2022-es Föld órája újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre."
Forrás: wwf

A nappalokra és az előkészületükre fókuszálunk, így összeállítottunk és minden érdeklődő számára rendelkezésre bocsájtjuk népmese-foglalkozás tervünket. Ebből a tematikus foglalkozástervből ötleteket meríthettek, inspirációt kaphattok akár egy egész hetes feldolgozáshoz.
A hétlábú paripa meséjét választottuk kidolgozásra, amelyhez játék tevékenységet és művészeti megközelítést is javasunk. Nincs más teendőd, mint letölteni és akár megtartani a foglalkozást az elkövetkező napokban vagy akár kreatívan használva egy-egy részét a tervnek saját stílusodra formálni. Biztosíts lehetőséget a gyerekeknek, hogy az ajánlott mesék hőseivel bejárhassanak olyan utakat képzeletben, amelyből erőt meríthetnek.
Meglátod nem csak rájuk lesz ez jó hatással!

Töltsd le népmese-foglalkozás tervünket!

mese_feny_1.jpg

Kívánunk kitartást és erőt feladataitokhoz!
Bogi és Rebeka
Dr. Deák-Zsótér Boglárka és Kormos Rebeka
a Pompás Napok alapítói

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

logo.jpg

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

ajánló mese március utolsó terv letölthető foglalkozás módszertan iskolába népmese 2022 módszertani órája óvodába otthonra Föld Föld órája Pompás Napok népmese-foglalkozás A hétlábú paripa március 26. szombatja