2022. aug 06.

Legyen a ti ovitok is Pompás Mesés Ovi!

írta: Kormos Rebeka
Legyen a ti ovitok is Pompás Mesés Ovi!

Hisszük és valljuk, hogy óvoda nem létezhet mesemondás, mesehallgatás nélkül, hiszen ezek a gyermek belső világának tartópillérei.
pompas_meses_ovi.png
A Pompás Napok komplex módszertana segítséget nyújt a pedagógusoknak és gyerekekkel foglakkozó szakembereknek, hogy saját személyiségükön keresztül a hagyományos kultúra értékeit a mai kor igényeinek megfelelően közvetíthessék.

Ha szeretnéd, hogy intézményedben nagyobb hangsúlyt kapjanak a népmesék és népi játékok, vagy szükség van egy új lendületre, a játék és mese repertoár felfrissítésére, akkor éljetek a Pompás Mesés Ovi országos programjának lehetőségével!
Regisztrációtokat a 2022/23-as nevelési évre várjuk augusztus 29-ig!
Az alábbi linken kérhettek részletes tájékoztatást, klikk!
https://forms.gle/9jNsNA73XjsAyykP7


Amit ajánlunk:
- Támogató szakmai közösség (Pompás Mesés Nagykövetek és Pedagógusok csoport)
- Mentor program a Pompás Napok alapítói támogatásával
- Pompás Meseműhely (fejlesztő és tehetséggondozó alkalmak) tartásának joga
- Állandó 20% és időszakosan 50% kedvezmény kiadványainkra, képzéseinkre
- Havi 2 db elektronikus kiadvány ingyenesen
- Pompás Napok és Pompás Mesés Ovi logó használati joga
- Folyamatos módszertani támogatás
- A Pompás Napok online felületein bemutatkozási lehetőség (blog, honlap, facebook)

Pompás Mesés Ovi hírek

2022. februárjában:

Pompás Mesés Óvoda címet kapott újpesti Deák Óvoda

2022. januárjában:

Beszéljünk a részletekről, felmerülő kérdéseitekről!

Irány a ZOOM augusztus 30., DÉLUTÁN 17 órakor!
https://us02web.zoom.us/j/89467833593?pwd=VU95V0RXdThvSkxMcFlqY1Q2NkFkUT09
Meeting ID: 894 6783 3593
Passcode: 553484

Amit jó, ha tudsz a döntés előtt

  • Az intézményből 1 kollégát várunk a Pompás Mesés Nagyköveti szakmai csoportunkba, ahol közel 20 fő dolgozik már együtt évek óta, egymást támogatva és segítve. Számukra további kedvezmények és programok biztosítják, hogy a népmese-foglalkozások módszertana élő és innovatív hátteret adjon a mindennapi, nevelői munkához.
  • Pompás Mesés Ovivá válni egy folyamat. A módszertanunk megismerése után egyéni lehetőségetek is biztosítunk az élőszavas mesélés kibontakoztatására, a népmese-foglalkozások teljes évkörös tervezésére és a meseműhelyek tematikájának kidolgozására. Ezekre személyes és online előadásokat és képzéseket biztosítunk. 
  • Módszertani könyvünk, 24 jó gyakorlatot leíró foglalkozás gyűjteményünk, 18 népmeséhez szöveg és mesetérkép gyűjteményünk, valamint 50 lapos mesekártyánk olyan komplett módszertani eszköztár, amely a csatlakozás első éveihez bőséges tudásanyagot biztosítanak
  • A népmese-foglalkozások a Pompás Napok módszertanával című, az Oktatási Hivatal által akkreditált képzéseink (30 és 45 kredit) szavatolják a szakmai fejlődést.
  • A módszertan beépítésére, a kollégák képzésére és jó gyakorlatok kialakítására tapasztalataink szerint 3 nevelési év elegendő. Hisz, ahogy fentebb írtuk ez egy folyamat, amelyben mindenki egyénileg, saját tempójában haladhat.

Mi a Pompás Napok csaptában azt ígérhetjük, hogy a mesekutatás, a készség és képesség területekre ható folyamtok tudományos vizsgálata mentén egy folytonosan bővülő, tudástámogató és innovatív módszertant biztosítunk számotokra. Tudtátok rólunk, hogy 2019 óta minden évben az EDISON100 listán a Pompás Napok is szerepet? Ez a rangos lista a magyarországi 100 leginnovatívabb gyermekprogramot nevesíti. Számunkra nagy öröm, hogy már 3 éve ennek a listának az élbolyában lehetünk, hisz a hagyományok éltetésének ez egy meglehetősen új formája. Szavazhatsz is ránk az idén is!
edison100_pompas_napok.JPG

Hogy lesz egy népmeséből népmese-foglalkozás?

No. 1.: kell egy jó kis történet:
No. 2.: kell egy jó módszer:
No. 3.: kell egy csipet bátorság:
4_2.jpg
...aztán mondd el, töltsd fel élménnyel! Mesés lesz!

Aki nem hiszi, járjon utána!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

Előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.

logo.jpg

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Érdemes csatlakoznotok szakmai közösségeinkhez, ahol óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékokkal és népmesékkel kapcsolatban kérhettek tanácsot vagy oszthattok meg tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

hálózat az megújulás felhívás fejlesztő lehetőség hatások országos mesélés népmese módszertani mesemondás óvodában népmesék népi játékok Napok Ovi Mesés Pompás élőszavas Intézmáyn Pompás Mesés Ovi Pompás Mesés Óvoda Pompás Mesés Intézmény bázis intézmények