2022. nov 26.

Adventi készülődés a debreceni Pompás Mesés óvodában

írta: Zsótér Boglárka
Adventi készülődés a debreceni Pompás Mesés óvodában

Virányiné Trapp Krisztina és Telepóczkiné Gyivicsán Viktória - Pompás Mesés Nagykövetek - rendkívül sokat dolgoznak azért, hogy a Pompás Napok küldetése teljesülhessen: a mesék és játékok visszakerüljenek az őket megillető helyükre, a családok és intézmények mindennapjaiba. 

Szeretettel ajánljuk Kriszti kedves beszámolóját arról, miként indul az adventi készülődés a Debreceni Református Óvodában. Szerettel kívánunk mindenkinek hasonlóan meghitt, áldott adventi készülődést!

 debrecen1.jpg

Adventi készülődés egy Pompás Mesés óvodában

Rendkívüli Pompás mesés találkozóra készültünk Debrecenben az óvodás gyerekeink szüleivel! A Debreceni Református Kollégium Óvodájában alkalmunk nyílt vendégül látni Kormos Rebekát, a Pompás Napok módszertanának egyik alapítóját. A Szülői Fórumon egy meghitt, bensőséges hangulatú mesés világba léptünk, ahol a mese megnyitotta képzeletüket és életre kelt a történet. Rebeka szívesen mesélt nekünk a fényről a Luca fénye című mesében, a szív melegéről és a nemzedékről nemzedékre átörökített történetekről. Közösségben voltunk a múlttal, a jelennel és a jövővel.

 
debrecen2.jpg

Beszélgettünk a népmesék és saját történeteink értékéről és fontosságáról, hogy a gyerekek belső képalkotása mennyivel gazdagabban segíti majd őket a későbbiekben. Az élőszavas mesélés, mint minőségi idő lehet jelen a családok rohanó mindennapjaiban és biztonságos keretben tarthatja a gyermeki személyiség kibontakoztatását. Megtartó erő, tapasztalat és lehetőség is egyben.

 debrecen3.jpg

Telepóczkiné Gyivicsán Viktória Pompás Mesés Nagykövetünk, a mesés adventi készülődés óvodai színtű megvalósításáról beszélt, melyhez varázslatos szépségű mesekártyái adtak ebben az évben új ihletet.

 debrecen4.jpg

A meghitt és egyben vidám hangulatú együttlét estébe húzódott, de a mese iránti érdeklődésünk nem lankadt.

Este mikor hazaértünk, kedves üzenet várt bennünket egy szülőtől:

„Zsófi ezt a mesét választotta először. Hatalmas élmény, hogy míg én mesélem, ő színezi a mesét! Nagyon köszönöm, hogy ott lehettem!”

 

Köszönjük neked Rebeka ezt a szívünknek különösen is kedves délutánt!

Virányiné Trapp Krisztina

Óvodapedagógus, Pompás Mesés Nagykövet 

Debreceni Református Kollégium Óvodája

 termekkep-1.png

Aktuálisan elérhető képzéseink

Várjuk a pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, szülőket, vagy azokat akik szeretnének gyerekekkel foglalkozni a népmesék eszköztárának segítségével Budapesti és vidéki helyszíneinken.
Klikk itt a Képzések és előadások linkre!

Pompás Napok csapatával várjuk jelentkezésetek és megkereséseiteket akár felnőttként érdeklődtök, akár gyermekeiteket szeretnétek mesei élményekhez juttatni. Pedagógusképzésekkel, felnőtt meseműhelyekkel, interaktív mesés alkalmakkal és hagyományőrző programokkal akár házhoz is megyünk. 
Írjatok a pompasnapok@pompasnapok.hu címre, hogy személyre szabott programot alakíthassunk ki!

További inspirációért látogassátok meg Mesetárunkat és Játéktárunkat!

Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott népmese-foglalkozásokat és mesegyűjteményeket találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

 


logo.jpg

                                                    

Szólj hozzá

advent pedagógusképzés módszertan népmese pedagógusoknak módszertani képzés pompás óvoda pompás mesés óvoda Debreceni Református Kollégium Óvodája