2018. jan 03.

Hosszú hétvégék, szünetek és egyéb nyalánkságok

írta: Kormos Rebeka
Hosszú hétvégék, szünetek és egyéb nyalánkságok

"Szép jel és szép csillag
Szép napunk támad."

(részlet a háromkirályjárás csillagénekéből)

A 2018-as esztendő bővelkedik hosszú hétvégékben, amelyek jó lehetőséget adnak, hogy családi, baráti programokat szervezzünk, kimozduljunk a mindennapok adta keretekből.
Életünket meghatározza a munkánk, a hivatásunk vagy tanulmányaink, így a tervezéshez is a hivatalos munkarendi táblát vehetjük alapul. Ezt tesszük mi is a Pompás Napok csapatában nap mint nap!

2018_ev.JPG
2018_ev_jelmagyarazat.JPG

 

 

 

 


Forrás: www.hrportal.hu

Sok inspiráció éri az embert, és a spontaneitás is nagy szerepet tölthet be az életünkben. Hogy teremtsünk hát egyensúlyt a szükségszerű tervezés és a bennünket érő impulzusok között?
Egyetlen év teendői miként illeszkednek az életünkhöz és a létezés nagy egészéhez?

222bd311ba69997c0f7286058e438d00.jpg

"A világ megismerésének sokféle módja van, s ezek közé tartozik az is, amit a népmesék kínálnak. A meséken keresztül érvényes tudás birtokába lehet jutni azzal kapcsolatban, hogy miként működik a világ, és milyen életfeladatai vannak az embernek. Hogyan lehet szert tenni segítőkre, mi dolgunk a bennünket veszélyeztető gonosz és ellenséges erőkkel, és hogyan lehet elgondolni, sőt megtenni valamit, amiről mindenki azt állítja: lehetetlen."

Boldizsár Ildikó

Lehetetlen?

S bizony néha a lehetetlent is meg kell céloznunk. A szilveszteri nagy fogadalmak is ezek előhírnökei: a fogyásról, az új állás keresésről, az életmód váltásról, új otthon teremtésről, stb. Az általánosságok mellett természetesen j,ó ha önismeret és racionális helyzetfelismerés is társul a fogadalmak mellé.
Mi tervezünk. Célokat tűzünk ki, néha önmagunkat is meglepjük, hogy a merésznek tűnő célt megfogalmazzuk, le is írjuk őket és idővel bebizonyosodik: nem is volt elrugaszkodott az elvárásunk.
Tervezéseink során a rendelkezésre álló idő az egyik legfontosabb paraméter. ...hát ezért a naptár!
Emellett a feladatainkhoz való hozzáállás is fontos tényező. Itt Vaskor Grétától idéznék, aki a mesei próbatételekről írt: Egy életem, egy halálom című cikkében.

img_5055_preview.jpeg

"A mesehősök vállalják a próbákat. Néha előfordul, hogy elbuknak rajtuk, de azért hősök, mert nem adják fel a bukás ellenére sem."

Mindezt azonban valóban megelőzi egy vállalás, tervezés, hogy nekirugaszkodunk és ha az élet úgy hozná, hogy elsőre nem sikerül, akkor terveinket felülvizsgáljuk és új szempontokat is figyelembe véve újra nekirugaszkodunk. Úgy tapasztaljuk, hogy ha cselekvéseink megtétele előtt adunk időt magunknak - vagyis tervezzük azokat - a lehetséges kudarcfaktort csökkentjük, hisz a kívánt cél felé vezető utat többször átgondoljuk, elképzeljük, mérlegelünk lehetőségeink között.

yearcompass_logo.png

Töltsd le, ki, fel!

Szeretettel ajánlunk: Éviránytű módszerét is. 
Mi már kipróbáltuk és igen jó móka volt a baráti, munkahelyi társaságban vagy egyénileg kitölteni.

Ezekkel az ötletekkel indulunk neki ennek az évnek is. Kívánjuk minden Olvasónknak, hogy tervekben és megvalósulásokban gazdag év legyen a 2018-as esztendő is!

Szakmai csoportjainkat továbbra is ajánljuk figyelmetekbe:
NÉPMESE csoport,
NÉPI JÁTÉKOK ÓVODÁBAN, ISKOLÁBAN csoport,
ÓRATERVEK ÉS VÁZLATOK CSERE-BERÉJE csoportot.

Jövő héten is lesz BLOGSZERDA, amelyben néhány programot ajánlunk figyelmetekbe, amit már most érdemes az új naptárakba feljegyezni!
logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Iratkozzatok fel hírlevelünkre, ehhez látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

 

 

Szólj hozzá

népi játék népmese Boldizsár Ildikó óravázlatok yearcompass Vaskor Gréta éviránytű óratervek 2018 munkaidő terv 2018 hosszú hétvégéi 2018 hivatalos ünnepnapjai