2019. máj 29.

100-as vagyok! Iránytű az innovatív oktatásért

írta: Zsótér Boglárka
100-as vagyok! Iránytű az innovatív oktatásért

Edison100 - mi is ez?

 Mától mindenki számára elérhető az Edison100: annak a 100 kezdeményezésnek a listája, akik innovatív módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekek tudását és készségeit. Az Edisonplatform egyik célja, hogy hiteles iránytűként segítse a szülőket az eligazodásban, akik keresik a lehetőségeket gyerekeik fejlesztéséhez. A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket június 18-án díjazza a szakmai Gondolkodó Kör, emellett közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. 

Az Edisonplatform a gyerekek jövőjéről szól. Célunk, hogy a gyerekek jövőjével foglalkozó civil, piaci, tudományos, oktatási szereplők jobban összekapcsolódjanak és összegyűjtsük a jó gyakorlatokat, amelyekből mindenkinek érdemes tanulni. Az Edison100 listán olyan kezdeményezéseket találsz, amelyek ma Magyarországon innovatív, izgalmas módon fejlesztik az általános iskolás korú gyerekeket és szüleiket az iskolai kereteken túl. (https://www.edisonplatform.hu/edison100/)

Nagyon nagy boldogsággal tölt el minket, hogy a 100-as listán a Pompás Napok is szerepel!

Több, mint 7 éve dolgozunk azon, hogy a gyermekek, a családok, a pedagógusok hétköznapjaiba oly módon helyezzük a mesét és a játékot, hogy a központban az élmény legyen. A Pompás Napok csapata, 2012 óta 21000 gyermeket fejlesztett, és ez a szám folyamatosan nő. Mindig azt mondjuk, hogy ha ezzel a dologgal százszor ennyien foglalkoznánk, mint most, még akkor is kevesen lennénk hozzá.

Mi is - mint sokan mások - sokszor kételkedünk.... Vajon jól csináljuk? Vajon érdekli ez azokat, akiknek szánjuk? Vajon célba ér az üzenet? Elolvassák, amit írunk? És még sorolhatnánk. Az Edison100 listára kerülés fontos mérföldkő és egyben visszajelzés számunkra: jó úton járunk! ITT LÁTHATOD MESÉS BEMUTATKOZÓNKAT ÉS A SZAVAZÁST. 

Olyan kezdeményezésekkel kerültünk egy platfromra, mint a Bátor Tábor, az Értsünk szót, a Felelős Szülők Iskolája, így azt hiszem, méltán lehetünk büszkék a munkánkra már most is. 

12088031_406659736197545_5866250536069100815_n_1.jpg

Hiszünk a mesékben

Erős kötelet sodrunk a hagyomány elemeiből: a népmesékből, a játékokból, a szokásokból... Együtt sodorjuk a gyerekekkel, a pedagógusokkal és a szülőkkel, mert hiszünk abban, hogy a mese örök igazságokat hordoz magában!

Célünk, hogy a népmesék által hordozott tudás minden gyermekhez eljusson, nem csak Magyarországon, külföldön is. Többek között ezért írjuk három éve töretlenül, hetente friss tartalommal a blogunkat, mert globálisan tudjuk eljuttatni üzeneteinket és a mesékbe rejtett lehetőségeket mindenki számára. 

Tettestársaink a pedagógusok! :) Nélkülük nem gyümölcsözne ily mértékben a munkánk. Ők sokszor szabadidejüket áldozva jönnek hozzánk képezni magukat. Többen már a nyári kurzusra is bejelentkeztek. Jönnek, tanulnak, kérdeznek, újítanak... Milyen érdekes és kissé ellentmondásos, hogy a népmese, a hagyományok és az innovativitás egy cikkben szerepelnek. Ez is jól mutatja, hogy nem kell újat kitalálni, elég újszerűen közelíteni.

eloszavas_mesemondas_tipegoknek.jpg

Most rajtatok a sor!

 

Ahhoz, hogy az általunk képviselt értékek egyre több szülőhöz és pedagógushoz eljussanak, kedves Olvasóinkra is szükség van. Ahhoz, hogy a népmese és a népi játék egy platformon maradjon az élményközpontú és innovatív oktatással, az évek alatt összeadódott erőt most szavazás formájában kell megjelenítenünk, így kérünk, szavazz a Pompás Napok csapatára EZEN A LINKEN!

Mutassuk meg együtt mennyire fontos, hogy a népmesék, a népi játékok és az élményközpontúság kiemelkedő helyre kerülhessen az oktatásban!

Köszönjük eddigi támogatásotokat, visszatérő olvasóinkank a bizalmat!

pompas_napok_eloadas.PNG

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!
Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

logo.jpg

Ajánljuk figyelmetekbe e-book formátumú módszertani füzeteinket, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok.

Szakmai közösségeinkhez érdemes csatlakoznod, hisz óvodás és kisiskolás korosztályok számára népi játékok témában és a népmesékkel kapcsolatban kérhetsz tanácsot vagy oszthatsz meg tapasztalatokat. 

Tematikus gyűjteményeinket pedig időről-időre érdemes meglátogatni. Mesetárunk hetente új mesével bővül. Játéktárunk szintén egy bővülő gyűjtemény.

 

Szólj hozzá

gyerek gyerekek iskola fejlesztés élménypedagógia kisikolás pompás napok élményközpontú oktatás edison100 edisonplatform budapestbridge pompásnapok