2021. júl 19.

5 legnépszerűbb mesés cikkünk tele ötletekkel

írta: Kormos Rebeka
5 legnépszerűbb mesés cikkünk tele ötletekkel

2016-ban indult blogunk több, mint 965.000 olvasó figyelmét keltette fel. Vannak rendszeresen visszajárók, de akadnak olyanok, akiket egy-egy téma ragad meg. A több, mint 500 cikk számos lehetőséget kínál a pedagógusok és szülők, gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára, hogy a népmeséket, népi játékokat, népdalokat és tárgyalkotást miként ötvözhetik.
Cikkeink mellett végre újra személyesen is találkozhatunk. Nyári képzéseink sorában a következő július 26-28. kerül megszervezésre. Várjuk a módszertani megújulást és elmélyülést kereső felnőtteket Budapesten. A 30 órás és 30 kredites képzésen remek hangulat, közös élmények, önfeledt mesehallgatás és mesélés, valamint az alkotás öröme vár mindenkire! 
Jelentkezési lap: https://forms.gle/XyY2kxnjZ8sdCffw8
pompas_napok_meses_nyar.jpg

5 + 1 cikk a nyári vidámsághoz és
ötletek az őszi tervezéshez

Népmese és népi játék ötvözése - 5 mozgásos játék, amit mesékhez kapcsolhatsz  

Nevettető mondókák

10 ötlet ugróiskola rajzoláshoz

3 tipp hogyan tegyük különlegessé a népmese napját  

Sok-sok mese és játék dióval

pompasnapok_hu_meses_birodalom_cover_2_1.jpg

Hagyományok új köntösben

Hiszünk abban, hogy hagyományaink fontos tudást és megerősítést, intelmet hordoznak a mai ember számára is. Vegyük ismét birtokba ezeket az ismereteket, és építsük be a mindennapokba!

  • Videó anyagaink rövid interakciók, legyen szó játékról, meséről vagy tárgyalkotásról.
    Klikk erre a linkre! Megnézem a Pompás Napok YouTube csatornáját!
  • Mesetárunk 2017 óta egy bővülő gyűjtemény azokból a mesékből, amelyekhez a Pompás Napok csapata kötődik. Klikk! Ellátogatok a Mesetárba!
  • Játéktárunk javarészt népi játékokat tartalmaz, játékfűzéseket és néhány olyan ötletet is, amelyek a néphagyományban gyökereznek. Ezek a gyerekekkel való együttlétek alatt új variációként születtek meg.
    Klikk ide! Felkeresem a Játéktárat!
  • Szakmai cikkeink és vendégírónk tollából született írások is számos izgalmas témát feszegetnek, ötletekkel szolgálnak. A blog felületének jobb oldalán, a kereső funkcióval rákereshetsz konkrét kifejezésekre is.
    Klikk! Beleolvasok a blogba! 
    Népmese-foglalkozás címszóval ezeket a cikkeket több, mint 200.000 látogató olvasta el.
    Kattints rá! Nézzük, melyek ezek a cikkek!
  • Online előadásainkra, képzéseinkre várjuk a szülőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket, meseszerető felnőtteket.
  • Ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat, amelyekben kidolgozott mesefeldolgozásokat találtok. Az elektronikus módszertani anyagok az intézményi keretekhez illeszkednek és segítik az óvodás és kisiskolás korosztállyal való foglalkozást.

logo.jpg

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

Látogassátok meg weboldalunkat: www.pompasnapok.hu

Szólj hozzá

szülő felnőtt ötletek játékok nyári továbbképzés képzés őszi otthoni iskolai mesélés mesés óvodai Pompás Napok pedadódus képzés népmesés